Vali Şerif Yılmaz, İl Özel İdaresi personeliyle bayramlaştı.Kütahya İl Özel İdaresi bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Resmi tatilin sona ermesinin ardından Kütahya Özel İdaresi sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Vali Şerif Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili Murat Koyak, Yol-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Ali Okçu, birim müdürleri ve çok sayıda özel idare personeli katıldı.
Törende ilk konuşmayı Yol-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Ali Okçu yaptı. İl Özel İdaresi araç ve makine parkının baştan aşağı yenilendiğini belirten Okçu, 549 köye hizmet götürmeye devam ettiklerini kaydetti.
Okçu’nun ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat Koyak yaptı. Koyak, Ramazan Bayramı’nın tüm İslam alemine hayır getirmesini temenni etti.
Törene katılanların bayramlarını tebrik eden Vali Şerif Yılmaz, Özel İdare’nin faaliyetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Bu sene daha fazla çalıştık, geçen yıllara göre daha fazla çalışacağız. Merkezi hükümetten 50 milyon TL ek kaynak aldık. Geçen yıl 100 milyon TL kendi kaynaklarımızdan kullandık. Bu yıl bu rakam 150 milyona çıktı ve iş yükümüz arttı. Önceden bir greyder için üç tane kamyonumuzu seferber ediyorduk. Şimdi ise binek araçlara varıncaya dek tüm araçlarımızı yeniledik, araç ve makine parkımızdaki yenilenme tamamlandı. Şantiyeleri ilçelere de vermek suretiyle merkezdeki yükü biraz daha hafiflettik. Diğer yandan bu sene geçen yılın iki katı yol yapacağız, yolları sezon içerisinde tamamlama arzusundayız" ifadelerini kullandı.
Tamamlama yoluna gidilen birkaç eksik dışında Özel İdare’de de önemli çalışmalara imza atıldığına dikkat çeken Vali Şerif Yılmaz, "Hizmet binasından yeni iş makinelerine kadar Özel İdare’de önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Başkalarına hizmet edip kendi evine bakmayan bir yapıya sahipti Özel İdare. Bugün baktığınızda ise hem iş makineleri, hem de hizmet binasıyla sağlıklı bir ortamda çalışma imkanına kavuşuldu" dedi. (EFE)