Özdağ'ın da aday olacağı konuşuluyor. Bu iddia daha önce yalanlansa da güçlü bir olasık olmaya devam ediyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye kongre çağrısı yaparak genel başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Ümit Özdağ'ın genel başkan adaylığı için nabız yokladığı iddia edildi.

ÖZDAĞ'A GENEL BAŞKAN ADAYLIĞI BASKISI
Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Süleyman Sazak gibi adaylığını açıkça deklere etmeyen Ümit Özdağ'ın ise "sessiz" ve "derinden" nabız yokladığı ileri sürülüyor. "Mağlubiyet tahlili edilmedi" diyen Özdağ'a Genel Başkan adaylığı baskısı yapıldığı gelen iddialar arasında.

SÜRPRİZ DESTEK
Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve eski Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri ile birlikte olağanüstü tüzük kurultayı çağrısı yapan Ümit Özdağ'a istifa ettiği Başkanlık Divanı ve Merkez Yönetim Kurulu'ndan da "sürpriz" destek geldiği belirtiliyor.

GİZLİCE ARADILAR
Bazı Başkanlık Divanı ve MYK üyelerinin bildiri sonrası Özdağ'ı "gizlice" telefonla arayıp gösterdiği tavrından dolayı tebrik ettiği iddia edildi. Sözcü'nün iddialarına göre; Özdağ'a muhaliflere olağanüstü kongre için imza vermeyen İl ve ilçe başkanlarından da çok sayıda telefon geldi. Divan ve MYK üyelerinin Devlet Bahçeli'ye "sadakatten" dolayı şimdilik açık tavır sergilemedikleri öne sürüldü.

BİLDİRİ HAZIRLIĞI
MHP kulislerine, Ümit Özdağ'ın depreme neden olan çıkışının ardından Meclis'teki bir grup milletvekili ile bazı MYK üyelerinin de tüzük kurultayı toplanması için bildiri yayınlayacağı yansıdı.

Kaynak: Gazete Vatan