Demirci Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ferhat Avcı, umre dönüşü Demirci’ye gelen hastalarda herhangi bir hastalığa ve MERS virüsüne rastlanmadığını bildirdi.
Başhekim Ferhat Avcı yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta sonunda acil kliniğine çeşitli üst solunum yolları ve benzeri rahatsızlıklarla gelen 28 hastanın genel sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti.
Avcı, “Gribal enfeksiyon şikayetiyle hastanemize başvuran hastalarımız gerekli şekilde değerlendirilmiş ve ilk defa 2012 yılında Suudi Arabistan’da görülen MERS Virüsü şüphesiyle ilgili olarak hastalarımız takibe alınmıştır. Hastalarımızdan alınan örnekler Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğimiz, Halk Sağlığı Müdürlüğünün, İlçe Toplum Sağlığı Merkezimizin ve hastane yönetimimizin sıkı ve özverili çalışmasıyla Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezinde tahlil edilmiş, sonuçlarının negatif (temiz) çıktığı saptanmıştır. Tahlil sonuçlarına göre, insan hayatını tehdit edecek bir durum söz konusu değildir. Halkımızın hastanemizden alacakları sağlık hizmetlerinde kaygı duymalarını gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını açıklıkla ifade ederim.” dedi.