Mamaklı kadınlar, yıl boyunca öğrendikleri el becerilerini ve bilgi birikimlerini sergiye taşıdı.
Mamak Belediyesi Kusunlar ve Nene Hatun Aile Merkezi kursiyerleri, ürettikleri eserlerini yıl sonu sergisiyle görücüye çıkardı. Büyük beğeni toplayan el emeği göz nuru serginin açılışını Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün eşi Zeliha Akgül, meclis üyeleri Ayşe Ekici, Öznur Demirbilek ve Selma Venedik gerçekleştirdi. İğne oyası, şiş dantel, sabun ve ahşap boyama branşlarında Kusunlar Aile Merkezi’nden 29 kursiyerin, yine iğne oyası, mefruşat, takı tasarım, alüminyum rölyef, dikiş-nakış ve ahşap boyama olmak üzere Nene Hatun Aile Merkezi’nde eğitim gören 80 kursiyerin el becerileri ziyaretçilerden tam not aldı.
MESLEK OKULU GİBİ
Kursiyerlerin ürünlerini tek tek inceleyen Akgül, “El emeği göz nuru ile yapılan çalışmalar iğne ile kuyu kazmaktır. Mamak Belediye Başkanımız, üreten hanımlarımızın destekçisi oluyor. Hanımlar, Aile Merkezlerinde hayat standartlarını yükseltiyor ve meslek öğreniyor. Yaptıkları işleri görünce kendilerine olan güvenleri artıyor. Emeği geçen bütün kardeşlerimizin bu güzel sergisini tebrik ediyor daha güzel sergi ve mekanlarda birlikte olmak üzere kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
"EL BECERİLERİMİ GELİŞTİRİYORUM"
Aile Merkezlerinde iğne oyası branşından bir yıl eğitim gördüğünü ve emeğinin sergilenmesinin gururunu yaşadığını kaydeden kursiyerlerden Sabire Değirmenci (23), "Çok mutluyum. 15 günde iğne oyasını öğrendim. Daha çok sorumluluk sahibiyim. Kültür gezilerine katılıyorum, sosyal etkinliklerde yer alıyorum, el becerimi geliştiriyorum, ilerliyorum. Başkanıma bize böyle bir merkezi kazandırdığı için teşekkür ediyorum" dedi.