Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Turizm Haftası’nı yayınladığı mesajla kutladı.
Aşut, mesajında, "Türkiye ekonomisinin en önemli sektörlerinden biri olan turizmde kentimizi ve bölgemizi hedeflediğimiz alanlar olan doğa, inanç, sağlık, kış, gastronomi ve kurvaziyer turizm gibi alternatif alanlarda marka haline getirmek için kamu veya özel tüm sektör dinamiklerinin iş birliği yapması, ortak aklı yakalaması kaçınılmazdır. Bu anlamda bu hedefler doğrultusunda Mersin turizmi için çalışan, bu konulara önem ve emek veren tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarımızın, tüm firmalarımızın, Mersin Turizm Platformumuz başta olmak üzere tüm STK’larımızın Turizm Haftasını kutluyor, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak turizm ile ilgili her çalışmada tek yumruk olarak hareket edeceğimize gönülden inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Her sektörde olduğu gibi, turizmde de yalnız bırakılan, görmezden gelinen, kendi göbek bağını kendi kesen bir Mersin için kolay bir süreç olmadığını ve olmayacağını bildiklerini kaydeden Aşut, şöyle devam etti:
"Yarım bırakılan havalimanı inşaatına rağmen, Mersin ve bölgesinin Antalya ve Ege ile bütünleşmesini sağlayacak olan Akdeniz Sahil Yolu projesinin ağır ilerlemesine rağmen hedeflerimizden vazgeçmiş değiliz. Mersin turizm dinamiklerinin, özellikle Mersin Ticaret ve Sanayi Odamızla olağanüstü uyum içinde çalışan ve tüm Mersin turizm dinamiklerini tek çatı altında toplayarak etkin bir şekilde çalıştıran Mersin Turizm Platformu’nun çabaları, sektörün STK’larının vizyonu ve Mersin Turizm girişimcisinin bireysel çaba ve gayretleri bizlere umut veren tek şeydir. Sektör buna inanıyorsa hiçbir engel önümüzde duramaz. Ülke ekonomisine aldığından fazlasını veren bir kent olarak, bu alanda da ülkemize katma değer yaratmaktan, istihdam yaratmaktan başka bir derdimiz yok. Zaman zaman devletin kendisinin bile şikayet ettiği, görünmez bir el olan bürokrasi denen o engelin bir gün aşılacağına, ülke ekonomisinin ihracatından işsizliğine bin bir sorununu omuzlayan Mersin’e destek verileceğine inanıyoruz."