Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı Pursaklar’ı beyaza bürüdü. Pursaklar Belediyesi ekipleri gece gündüz mesai yaparak ilçede hayatın normal akışını sağladı.
Ankara’da hafta başında başlayan yoğun kar yağışı etkisini iyice hissettirdi. Ankara’nın rakımı yüksek ilçelerinden biri olan Pursaklar da günlerdir devam eden kar yağışı ile beyaza büründü. Çok sayıda ekip ve ekipmanla kışa hazırlıklı olan Pursaklar Belediyesi, kar yağışı nedeniyle ulaşımın ve günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi için sabahın ilk saatlerinde öncelikle kaldırımlardaki kar küreme işini yürüttü. Kar küreme ve tuzlama araçları ise gece boyunca cadde ve sokakları tuzladı. Pursaklar Belediyesi, kış koşulları ile mücadelede halkın mağdur olmaması için çok sayıda ekip ve araç ile kış sınavından başarılı bir şekilde geçmeyi planlıyor. Araç filosunu güçlendiren Fen İşleri Müdürlüğü, 7/24 mesai yapıyor.
Ekiplerin gece gündüz çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, kaldırımlardaki karların temizlenmesi noktasında duyarlılık göstererek belediye personeline yardım eden esnafa teşekkür etti. Başkan Çetin, kışa hazırlıklı olduklarını belirterek, “Araç filomuzu güçlendirdik. Kış mevsimine hazırız. Ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyor. Sürücülerimiz lütfen kış lastiği olmadan trafiğe çıkmasın, gizli buzlanmaya dikkat etsin” dedi.