HSYK 2. Dairesi tarafından görevinden uzaklaştırılan Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, adliyede kalan eşyalarını toplayarak personelle vedalaştı. Öz, gazetecilere yazılı basın açıklaması dağıtarak, "Mutluyum” dedi.
Öğle saatlerinde adliyeye gelen Zekeriya Öz, adliye personeli ve çalışma arkadaşlarıyla vedalaştı. Öz, adliye çıkışında bekleyen gazetecilere yazılı basın açıklaması dağıttı. Bir gazetecinin, “Dünden bu yana ne değişti” sorusuna “Mutluyum” yanıtını veren Zekeriya Öz, açıklamasında, “Şaşmaz bir vicdana sahip olan milletimin gönlünde ve gözünde açığa düşmektense hukuksuz bir şekilde açığa alınmayı tercih ederim” dedi.
“Eşimin, ailemin, dostlarımın ve milletimin yüzüne yüzüm kızarmadan rahatlıkla bakabiliyorum” ifadelerini kullanan Öz, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Maaşını milletin verdiği vergilerden aldığının ve Türk Milleti adına yargı görevi yürüttüğünün idrakinde olan bir Cumhuriyet Savcısı olarak karşılaştığım ve tarihimizin en büyük yolsuzluklarını barındıran soruşturmaları görmezden gelmediğim için bu haksız, hukuksuz işlemlere ve linç kampanyalarına maruz kaldığımı biliyorum. Karşılaştığım ve görmezden gelemediğim yolsuzluklarla ilgili anayasamız ve kanunlarda yazılı kurallar çerçevesinde görevimi yaptığım için vicdanen rahat ve huzurluyum. Asla pişman değilim. Hakkımda algı operasyonları yürütenlerin aksine çocuklarımın, eşimin, ailemin, dostlarımın ve milletimin yüzüne yüzüm kızarmadan rahatlıkla bakabiliyorum ve bakmaya da devam edeceğim. Bununla birlikte yaklaşık bir yıldır da sadece görevimi yaptığımdan dolayı ödemek zorunda bırakıldığım bedeller ortadadır. Şaşmaz bir vicdana sahip olan milletimin gönlünde ve gözünde açığa düşmektense hukuksuz bir şekilde açığa alınmayı tercih ederim. Bundan sonra da hukuk çerçevesinde gerek iç hukukta gerekse uluslararası hukukta yasal tüm haklarımı aramaya devam edeceğim.”
Zekeriya Öz, “Ancak 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan yolsuzluk operasyonlarından sonra benim ve soruşturmayı yürüten diğer meslektaşlarım hakkında başta yürütme organının çeşitli seviyelerde bulunan siyasi kişiler tarafından başlatılan ve hukuken nesebi gayri sahih olan havuz medyası olarak adlandırılan basın kuruluşları tarafından sürdürülen linç kampanyasından da anlaşılacağı üzere açığa alınmamın 17 Aralık 2013 tarihli yolsuzluk soruşturması olduğu herkesin malumudur” ifadelerini kullandı.