Adana Valiliği, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Kamu Araştırma Vakfı işbirliğince kamu personeline yönelik kurumsal danışmanlık eğitim semineri düzenlendi.
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı salonunda düzenlenen seminere, Vali Yardımcısı ve Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanı Ahmet Beyoğlu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yavuz Ateş, kamu kurum ve kuruluşlarıyla 130 idareci, temsilci ve sorumlu katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı ve Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanı Ahmet Beyoğlu, “Bugün önemli bir hizmet için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Yapılan bu seminerin siz katılımcılara büyük fayda ve yarar sağlayacağını düşünüyorum. Toplumumuzda iki insan bir araya geldiğinde, belli bir meseleyi müzakere ettiğinde, biri diğerine sorar kitapta yeri var mı? Kitapta yeri var denmişse, Akan sular durur. Yakın zamana kadar, yazılı bir kağıt gören Anadolu insanı ekmek gibi o kağıt parçasını alır alnına koyar daha sonra bir duvar veya ağaç kavuğuna kaldırarak ona saygısını iletir. Bu topraklarda yaşayan insanlar, kitaba ve ilme saygı duyarlar. Bugün bu salonda zihnimizi yeniden yapılandırarak ulaşabildiğimiz her insana kendi mumumuzun ışığından bir ışık vermek istiyoruz. Çünkü bu bizdeki aydınlanmayı azaltmayacak toplumun aydınlanmasına imkan verecektir. Bu üç günlük süre içerisinde sizlere, dolu dolu ihale süreçlerini anlatan ve liderlikle noktalanan bir süreçten geçireceğiz" dedi.
Daha sonra Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yavuz Ateş, Kamu İhale Kanununu ve uygulamaları konusunda sunum yaptı.
Satın alma ve ihale kavramı, ihale süreci ve uygulamaları, 5018 sayılı kanun ve uygulamaları iç kontrol ve ön mali kontrol, bütçe, stratejik planlama ve performans yönetimi, halkla ilişkiler, motivasyon ve iletişim, Sayıştay denetim ve uygulamaları, kamuda memur disiplini ve ahlakı, yönetim becerilerinin geliştirilmesi ve liderlik ile ilgili konuları kamu kurum ve kuruluşlarına aktarmak amacıyla düzenlenen kurumsal danışmanlık eğitim gibi konularda, salonda bulunan tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine 3 gün boyunca eğitim verilecek.