İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin büyükşehir belediye başkan adaylarının isimlerinin belirlendiği iddiasına ilişkin, "Bu haberin kaynağı nedir bilmiyorum. Bizden olmadığını söyleyebilirim." dedi.Bazı basın yayın organlarında yer alan ve İYİ Parti'nin büyükşehir  belediye başkan adayları olarak anılan isimlerle ilgili, "İsmi söylenen her  arkadaşımızın her görevi en üstün niteliklerle yerine getireceğini sizinle  paylaşmam lazım. Çok kıymetli arkadaşlarımız ama bu haberin kaynağı nedir  bilmiyorum. Bizden olmadığını söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Türkçe ezan konusundaki tartışmalara değinen Akşener,  ezanın  camilerin minarelerinden sedasını ilelebet duyuracağını, tartışmalara rağmen bu  konuda herhangi bir değişikliğin olmayacağını bildirdi.

Akşener, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Ahat Andican'ın görevinden istifa  ettiği ve partiden ayrılacağı iddialarına ilişkin de Andican'ın, İstanbul'un  önemli aktörlerinden biri olduğunu, sahadaki çalışmalarda daha aktif yer almayı  tercih ettiğini ve parti bünyesinde çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.