Tunceli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Meclisinin olağan ve olağanüstü gerçekleştirdiği toplantılarda, belediye hizmet binasında bulunan tabelada yazılan "Tunceli" ibaresinin değiştirilerek "Dersim" yazılmasına karar verildiği belirtildi. 
Samsun Medya Grubu olarak, Samsunlulara, "Tunceli Belediyesi'nin aldığı bu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sorduk.

İşte aldığımız yanıtlar:

ŞİDDETLE KARŞIYIM

Mustafa CAN: Türkiye Cumhuriyeti sınırı içinde ben böyle bir durumu kabul edemem. Bu duruma şiddetle karşıyım. Çünkü  resmi olarak Tunceli adı 81 ilimizden biri olarak yer almış. Şu an, Dersim adında herhangi bir il tanımlamamız mevcut değil. Bu açıdan kabul etmiyorum. Vatandaşı ilgilendiren tarafı ise bölücülük ya da başka duyguları besleyeceği kanaatindeyim. Toplumumuzun huzurunu bozabileceğini düşünüyorum bu yüzden de desteklemiyorum.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLDUĞUNU UNUTTULAR

Ogün ÖZDEMİR: Buranın Türkiye Cumhuriyeti olduğunu sanırım unuttular. Yapılmaması gerektiğini bize değil de birlikte hareket edenlere sormak lazım. Vatandaş olarak da ben bu duruma katılmıyorum. Dersim değil, Tunceli olarak kalması gerekiyor. Herhangi bir ülkede bunu yapamayacağınız gibi Türkiye'de de yapılamaz. Özgürlüklerini kendi yaşantılarında yaşayabilirler ama resmi bir şekilde olmaması gerekir.

TUNCELİ, TUNCELİ OLARAK KALMALI

İsmail AKIN: Bu durumu olumlu değerlendirmiyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırlarımız ve vatanımız bir istedikleri gibi yaşasınlar ama Tunceli, Tunceli olarak kalmalı. Bu yüzden de olumlu olduğunu düşünmüyorum. 

HİÇ YAKIŞTIRAMADIM

Kadir ZENGİN: Tunceli adının verilmesi Atatürk'ün verdiği bir karardı. Bu yüzden değiştirilmesini çok yanlış buluyorum ve katılmıyorum. Ayrıca  Atatürk'ün değerlerini yok saydığı için hiç yakıştıramadım. 

VATANDAŞ SAYGI DUYMALI

Mehmet Salih İLERİ: Tuncelili birçok arkadaşım var. Bildiğimiz kadarıyla zaten Tunceli'nin ikinci adı olarak Dersim bilinir. Bu yüzden vatandaşın da bu değişikliğe saygı göstermesini bekliyorum. 

VATANDAŞ GEÇİM DERDİNDE

Haluk ERKAYA: Tunceli'nin eski adı zaten Dersim'di. Bu yüzden değişikliğin hiçbir mahsuru olduğunu düşünmüyorum. Vatandaş şu an bu durumu değerlendirebileceğini de düşünmüyorum. Çünkü hepsi geçim sıkıntısında. 

ASLA İSTEMEM 

Avni KÜREN: Bu durumu hiç hoş değerlendirmiyorum. Çünkü Tunceli ili, tarihe Tunceli ismi olarak tarihe geçmiş durumda. Adının Dersim olmasını hiçbir ben de asla istemem. O yüzden değişikliği kabul etmem. Zaten kabul edilebilecek bir şey de değil. 

DEĞİŞİKLİĞE NE GEREK VAR 

Kemal ÇELİK: Yapılan bu adımı ben hiç doğru bulmuyorum. Çünkü zamanında Atatürk adını Tunceli diye koymuş. Şu an bu değişikliğin yapılmasına ne gerek var? Tunceli olarak devam etmesini doğru buluyorum. 

100. YILI KUTLARKEN HİÇ İYİ OLMADI

Soner SEMİZ: Hiç iyi değerlendirmiyorum. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana Dersim olayı hiçbir şekilde çıkmadı bundan sonra da çıkmamalı. Vatandaş olarak bu duruma karşıyım. Biz, Cumhuriyetin 100. yılını kutlarken bu durum hiç iyi olmadı. 

ÜLKENİN KURALINA UYULMALI

Hayrettin ÇAM: Bu ülkede, ülkenin kurallarına uyulmalıdır. Tunceli ilinin ismi olduğu gibi kalması gerekiyor. Bu sebeple böyle bir değişikliğin olmaması gerekiyor. Vatandaş hiçbir şeye tepki göstermediği gibi bu duruma da tepki göstereceklerini sanmıyorum. 

Ebru ÖZTÜRK- Ekrem ASLAN