Ordu Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için yoğun şekilde çalışırken, bir yandan da hasta ve cenazeler için büyük mücadele sergiliyor.
Toplam 295 iş makinesi ve 86 ekip ile 24 saat yol açma çalışmaları sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, İkizce ilçesinde üç diyaliz hastasının tedavisi için Ünye Devlet Hastanesine götürülmesine yardımcı oldu. Aynı zamanda iki gün içerisinde toplam 70 hastayı en yakın hastanelere ulaştıran Büyükşehir ekipleri, 21 cenazenin de defin işlemlerinde kar engelini ortadan kaldırarak yardımcı oldu.
İKİZCE’DE DİYALİZ HASTALARI KURTARILDI
İkizce ilçesine bağlı Esentepe ve Kaynartaş Mahallerinde yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan diyaliz hastalarını ambulansa ulaştırmak için yoğun çaba sergileyen Büyükşehir ekipleri, karla mücadele araçları ile yaklaşık 1 metre yi bulan karı açarak, hastaların Ünye Devlet Hastanesine ulaşımını sağladı. Hastaları kar yağışı altında yolu açarak evlerinden alan ekipler daha sonra karla mücadele araçları ile ambulansa kadar ulaştırdılar. Ambulansa nakledilen hastalar buradan Ünye Devlet Hastanesine götürülürken, bu sürede karla mücadele araçları ambulansla ana yola ulaşana kadar eşlik ettiler.
BAŞKAN YILMAZ: “ÖNCELİĞİMİZ HASTA, CENAZE VE ÖĞRENCİ SERVİSLERİ OLACAK”
Başkan Enver Yılmaz, kar mücadelesi konusunda yaptığı açıklamada ekiplerin iki gündür özellikle grup yollarında büyük mücadele sergilediklerini ve bazı bölgelerde yaklaşık 1 metreyi bulan kar engelinin iş makinaları ile birlikte ortadan kaldırıldığını söyledi. Kar yağışı öncesinde yaptığı açıklamayı hatırlatan Başkan Enver Yılmaz, “Önceliğimiz hasta, cenaze ve öğrenci servisleri olacak demiştim. Bugün de bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geride kalan süreçte toplam 70 hastanın karla kaplı yolunu açıp, evlerine kadar giderek, hastanelere ulaşmalarını sağladık. 21 cenazenin ise defin işleminde yardımcı olduk. Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı bölgemizde de etkili olmaktadır. Ekiplerimiz toplam 295 iş makinesi ve 86 ekip ile 24 saat yol açma çalışmaları sürdürüyor. Acil durumlarda vatandaşlarımız 24 saat boyunca, Ordu Büyükşehir Belediyesinin 444 10 52 no’lu telefonunu arayarak ekiplerden yardım isteyebilirler” dedi.