Çocukların eğlenirken öğrenecekleri, bilgilerini ve el becerilerini geliştirebilecekleri etkinliklere imza atan Şanlıurfa Piazza AVM Çocuk Atölyeleri’nin küçük konukları sertifika sevinci yaşadı.
Şanlıurfa Piazza Çocuk Kulübü etkinlikleri kapsamında meslek atölyelerine katılan çocuklar bu kez sertifika sevinci yaşadılar. Piazza’daki Minik İtfaiyeciler ve Minik Doktorlar atölyelerine katılan çocuklar, kendilerine hayat boyunca yararı olacak eğitimlerini sertifika ile belgelediler.
Çocukların eğlenirken öğrenecekleri, bilgilerini ve becerilerini geliştirebilecekleri etkinliklere imza atan Şanlıurfa Piazza AVM’nin çocuk atölyeleri, küçük konuklarını bu kez yangınların ve hastalıkların amansız savaşçıları olan itfaiyeciler ile doktorların dünyasıyla tanıştırdı.
İTFAİYECİLERİN DÜNYASINA GİRDİLER
Şanlıurfalı çocuklar Minik İtfaiyeciler Atölyesi’nde, yaşamlarını tehlikeye atarak yangınlara müdahale eden, böylece can ve mal kayıplarını önleyen itfaiyecilerimizin faaliyetlerini yakından tanıma imkânı buldu. Minik konuklar, her çocuğun en çok merak ettiği meslek mensupları arasında yer alan itfaiyecilerin, yangın söndürme ve kurtarma görevleri sırasında kullandıkları alet ve ekipmanları tanıdı, müdahale yöntemleri hakkında bilgi sahibi oldu.
VÜCUTLARINI TANIDILAR
Minik Doktorlar Atölyesi ise çocukların, birkaç saatliğine de olsa doktorluk hayallerini gerçekleştirdi. Giydikleri bembeyaz doktor önlükleri, boyunlarına taktıkları stetoskop ile birer dokto gibi görünen çocuklar önce cansız manken üzerinde organları tanıdılar; daha sonra bu organların görevlerini öğrenerek bilgilerini arttırdılar. Atölyede resim ve boyama da yapan çocuklar neşe içinde geçen dersten sonra aldıkları sertifikalar ile gururla poz verdiler.