ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi Ulaşım Hizmetleri A.Ş tarafından otobüs şoförlerine iletişim becerileri, stres yönetimi ve öfke kontrol tekniklerini içeren eğitim semineri verildi.

Çorum Belediyesi Meclis Salonundaki seminerde, eğitim danışmanı Serkan Beyaz tarafından kentte ulaşım hizmeti veren şoförlere iletişim becerileri konu başlığında çeşitli sunumlarda bulunuldu.

Şoförlerin yolculara daha fazla güven vermesinin toplu taşıma araçlarına rağbeti artıracağına değinen Beyaz, "Vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanması çok önemli. Çünkü şehrimiz büyüyor. Bu nedenle tutarlı ve uzlaşmacı olunmalı. Gerçeği doğru bir dille anlatmak önemlidir. Mümkün olduğu kadar vatandaş ile ikili diyaloğa girilmemelidir. Nezaket ehli bir dil kullanılmalı, el ve kol hareketlerine dikkat edilmelidir. Vatandaşla konuşurken başka işlerle meşgul olunmamalı, eleştirilmeye de tahammül edilmelidir" diye konuştu.

Şoförlerin ulaşım esnasında karşılaştıkları sıkıntıları da dinleyen Beyaz, buradan hareketle kriz yönetimi konusunda şoförleri bilgilendirildi.