OTOBANDA CUMA NAMAZI
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, TEM otoyolu Edirne gişeleri yakınında bekleyen Suriyeli mültecilerle birlikte yolda Cuma namazı kıldı.
Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, otoyolun güvenlik şeridinde önlem aldığı alana seccadelerini seren Suriyeliler için Kadı Bedrettin Camii İmam Hatibi Hasan Cerrah tarafından 'İslam'da kardeşlik, birlik ve beraberlik' konulu Türkçe hem de Arapça olarak hutbe verildi. Namazdan önce Edirne Valisi Dursun Ali Şahin makam aracı ile Suriyeli mültecilerin beklediği TEM otoyoluna geldi. Daha sonra Vali Şahin otoban kenarında mültecilerle birlikte Cuma namazı kıldı.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin namaz sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli mültecilerin temsilcilerinin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşeceğini, ancak 1 Kasım seçimleri nedeniyle milletvekili aday listelerinin hazırlanmasından dolayı görüşmenin gerçekleşemediğini söyleyerek, “Temsilci arkadaşlar mutlaka Başbakan ile görüşecekler. İsterlerse Ankara’ya yollayacağız. Bu görüşme bugün ya da yarın olabilir. Bu görüşmeden sonra bir neticeye varılacak. Ayrıca istiyorlarsa seçecekleri temsilcileri Yunanistan sınırına götürüp seslerini duyurmaları için burada gazetecilere açıklama da yapabilirler. Ama hepsini sınıra salmamız mümkün değil” dedi.