MHP’nin dün 1 Kasım seçim beyannamesini açıklamasının ardından Aydın İl başkanlığı bugün düzenlediği etkinlikle milletvekili adaylarını tanıttı. Toplantının yapıldığı salonda Nazilli Belediyesi’nin Mehteran ekibinin çaldığı marşlarla karşılanan partililer tanıtım toplantısına katılan ve bu dönem aday gösterilmeyen MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’a yoğun ilgi gösterdi. ‘Ülkücülerin Abisi’ olarak tanıtılan Uzunırmak, partisinin adaylarına destek istedi.
Aydın Gar Restoran’da düzenlenen aday tanıtım toplantısına Milletvekili Ali Uzunırmak, İl Başkanı Cem Akbudak, MHp’li İncirliova Belediye Başkanı Kürşad Kale, 23. Dönem Aydın milletvekili Recep Taner, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Karaca, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çiçekdemir, ilçe başkanları ve parti yöneticilerinin yanı sıra partililer katıldı.
“NE OLUR SEÇİME KADAR ÖLMEYİN”
Toplantının açılışında konuşan MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak ilçe başkanları ve teşkilat mensuplarına “Ülkücü Hareketin mağdur, yorgun ve bir o kadar da dik duran mensupları” diye seslenerek başladığı konuşmasında seçime sadece 25 gün kaldığını hatırlatıp sahip oldukları heyecanın hareketlerini zirveye taşıyacağını söyledi. Konuşmasında mevcut iktidarı eleştirip Ak Parti için “Kasımda geldiler kasımda gidecekler” ifadesini kullanan İl Başkanı Akbudak, “1 kasım akşamı kısmet olursa yine burada kutlama yapacağız. Kasım ayında 3 kasım seçimleri ile iktidara gelen Ak parti’nin yine kasım ayında 1 Kasım seçimleri ile gitmesini yani sandığa gömülmesini niyaz ediyorum. Önümüzde 25 gün var. Bu süre içinde hasta olmamanızı Yüce rabbim günah yazmasın ama ölmemenizi rica ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Daha sonra adaylar 7. Sıradan 1. Sıraya olmak üzere Aydemir Durmuş, Ahmet Özhan, Hüsniye Kozan, Musa İlhan, Hilmi Bolatoğlu, Mehmet Beliğ Azbazdar ve deniz Depboylu kürsüye çıkıp hem kendilerini tanıttı hem de iktidarı eleştirip destek istedi. Adayların yanı sıra HP 23. Dönem milletvekili Recep Taner ve Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Mustafa Karaca’nın da konuşma yaptığı aday tanıtım toplantısında adaylar bu seçimde aday gösterilmeyen Ali Uzunırmak’tan ‘Ülkücü hareketin abisi’ olarak söz etti.
“HAYAT DİPLOMASI MUSLLA TAŞINDA ALINIR”
Aday tanıtım toplantısının son konuşmasını yapan MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ise sözlerine davanın öncülerinden merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın Kahramanlığı tarif eden şiirini okuyarak başladı. Aydın’da 6 dönem vekil seçildiğini ancak 95 ve 2002 seçimlerinde partisi MHP’nin barajı aşamamsı nedeniyle meclise gidemediğini ifade eden Uzunırmak, kendisini bu onuru yaşatan herkese müteşekkir olduğunu ifade etti. Aday olmaması ve toplantının aday tanıtım toplantısı olması nedeniyle siyasi konuşma yapmayan ve bu konuşmaları yarın alanlarda aday arkadaşları için çalışırken yapacağını belirten Ali Uzunırmak ülkücü gençlerin ve Asenaların kendilerini en iyi şekilde yetiştirmesini isteyerek “Gecenin zifiri karanlığında ak sütün içindeki ak kılı seçebilecek kadar iyi yetişenler başarıyı yakalar. Ülkücüler bunu seçebilecek kadar iyi yetişmişlerdir. Hayat; diploması musalla taşında alabildiğimiz bir mücadeledir. Bugün değişik yerlerden değişik şekillerde sözler söyleniyor. Mevlana’nın dediği gibi öce lafa sonra söyleyene bakıyoruz” diyerek 1 Kasım seçimlerinde canla başla çalışacağını belirterek davayı benimseyen herkesten de milletvekili adaylarına destek istedi.