Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan ve 12 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Fransa’da 12 kişinin ölümüne neden olan Charlie Hebdo saldırısının ardından bir tepki de Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal’dan geldi. Charlie Hebdo dergisi çizer ve çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen menfur saldırının kesin bir dille lanetlenmesi gerektiğini belirten Levent Uysal, bu eylemlerin nefret ve ayrımcılık söylemlerini arttırmaya yönelik olduğuna dikkat çekti. Charlie Hebdo saldırısında insani değerlerin hedef alındığını ifade eden Levent Uysal, “İnsanların fikirleri yüzünden katledilmesi, ilkel dönemlerden kalan en kötü miraslardan biridir. Beğenmediğiniz düşünceler karşısında verdiğiniz tepkiler, insani kalitenizi belirler. Charlie Hebdo dergisine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı, her türlü terör eyleminde olduğu gibi insani değerleri hedef almıştır. Bu katliamı gerçekleştirenleri, Müslüman sıfatlarıyla değerlendirmek doğru olmayan bir davranıştır. Charlie Hebdo’daki yayınların, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi için toplumsal bir bilinç oluşturmamız gerekiyor. Çünkü şiddeti engellemek için başka yolumuz yok” şeklinde konuştu.
Son dönemde Avrupa’da yayılan İslam karşıtı grupların saldırıyı fırsata dönüştürme gayret içinde olabileceklerine de dikkat çeken Levent Uysal, “Başkalarının din ve inancına saygı duymamız gerekir. Ancak bunu yaparken ifade özgürlüğünü korumayı da es geçmemeliyiz. Avrupa’da yaşayan Müslümanlara yönelik tehditlerin artması, Charlie Hebdo saldırısının amacına ulaştığını gösterir. Küresel barışı tehdit eden bu eylemlere fırsat vermemek gerekir. Bilindiği gibi saldırıda Müslüman bir polis memuru da hayatını kaybetti. Bu da terörün dili ve dini olmadığını gösteren çok önemli bir ayrıntıdır” ifadelerine yer verdi.