KARABÜK (AA) - FAİK EREZ - Bir süre çocuklarından uzak kalmanın özlemiyle onların resimlerini çizmeye başlayan ve daha sonra kendisini bu alanda geliştiren 30 yıllık polis memuru Yüksel Sinan Ayyıldız, "İnsan ve Doğaya Dair" isimli bir resim sergisi açtı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ayyıldız, 2004 yılında Kırklareli'den Karabük'e tayin edildi. Çocuklarının eğitimi devam ettiği için ailesini Kırıklareli'de bırakmak zorunda kalan polis memuru, çocukları Yılmaz Şahin (19) ve Mert Sarper'e (17) duyduğu özlemini tuvale aktarmaya başladı.

İlk olarak çocuklarının ve eşinin portrelerini yapan Ayyıldız, başarılı çalışmalar ortaya çıkınca, yeteneğini geliştirmek için Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen kurslara katıldı. 

Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarından ayrı kalmaya dayanamadığını, evde onların resimlerini çizmenin kendisini biraz olsun avuttuğunu söyledi.

- "Güzel bir şey yaptığımı fark ettim"

Çocuklarına büyük özlem duyduğunu ifade eden Ayyıldız, "Onların resimlerini yapmaya karar verdim. Güzel bir şey yaptığımı fark ettim. Çocukluk yıllarımdan resime merakım vardı. Kara kalem çalışması yapardım. Resim benim için özgürlüğü ifade ediyor" dedi. 

Yağlı boya resimler yaptığından bahseden Ayyıldız, şöyle konuştu:

"Çocuklarıma özlem duygusu sonucu ortaya çıkan hobimi geliştirmek için Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen resim kurslarına gittim. Burada hocalarımızdan ve arkadaşlarımızdan faydalandık. Resim yapmak geliştirilebilecek bir yetenek. Bence herkes boş zamanında böyle bir şeyle uğraşmalı."

- "İnsan ve Doğa'ya Dair" isimli resim sergisi açtı 

Bugüne kadar yaptığı yağlı boya resimlerinden oluşan "İnsan ve Doğa'ya Dair" isimli bir resim sergisi açtığını aktaran Ayyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendime ait bir resim sergisi açtım. Sonra bir grup arkadaşla karma sergi açtık. Açtığım sergi takdir topladı. Ortaya bir şeyler çıkmaya başladıkça, çevremdeki kişilerin 'Sinan Bey çok güzel olmuş' demesi insana gurur veriyor. Daha güzelini yapmak için çaba gösteriyorsunuz. Sergi açmak da nasip oldu. Sergiyi gezenler de başarılı buldu."

Müdürlerinin ve emniyet teşkilatından arkadaşlarının yaptığıyla gurur duymasının kendisini  mutlu ettiğini vurgulayan Ayyıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hobi olarak başladığım resim, benim için bir amaç haline geldi. Buraya ilk geldiğimde çocuklarım yanımda yoktu. Onların bir özlemi vardı bende. Çocuklarımın resimlerini çizmeye başladım. Hobim de böyle başladı. Ortaya bir şeyler çıkması beni cesaretlendirdi. 10 yıldır evimin bir köşesinde yağlı boya resim çiziyorum. Bir şeyler ortaya çıkmadığı zaman da insan kötü oluyor. Oğlumun resmini yapıyorum. Benzemesi lazım ki 'oğlum bu' diyebileyim. Benzedikçe geliştirmeye çalıştım. Ortaya güzel bir şey çıkması bir sanatçı için önemli."