Nazilli Belediyesi 6. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivalinde Pedagog-Yazar Adem Güneş “Güvenli Bağlanma” insanın olmanın, kişilik gelişiminin, hayatın her döneminde sağlıklı ve doyum veren ilişkiler kurmanın esası olan bağlanma konusunu anlattı.
Nazilli Belediyesinin Düzenlemiş olduğu Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali kapsamında Pedagog-Yazar Adem Güneş “Güvenli Bağlanma” isimli konferansıyla insanın olmanın, kişilik gelişiminin, hayatın her döneminde sağlıklı ve doyum veren ilişkiler kurmanın esası olan “bağlanma” konusunu anlattı. Ailelerin büyük ilgi gösterdiği Pedagog-Yazar Adem Güneş’in konferansında, aileler ile çocuklar arasında sıklıkla yaşanan sorunlar, iletişim kopukluklarının neden kaynaklandığı ve çocuklara küçük yaşlarda uygulanan davranışların zorlama davranışların ilerleyen zamanlarda ne tür sorunlar doğurabileceğini örnekler ile anlattı.
Emzirmeden birlikte uyumaya, aidiyet ilişkisinden ayrılmaya, sütannelikten tuvalet eğitimine, farkında olmadan bebeğe hissettirilen duygusal ve psikolojik şiddetten baba-bebek ilişkisinin sınırlarına varıncaya kadar pek çok konuyu “bağlanma” çerçevesinde değerlendiren Pedagog Adem Güneş; Her insanın bir yaşam alanı olduğunu, çocuklarda söz konusu bu yaşam alanının ihlalinin ilerleyen yaşlarda düzen bozukluğu olarak davranışları etkileyeceğini belirtti. Çocuk eğitiminde oldukça dikkatli olunması gerektiğinin üzerinde duran Güneş, çocukların her safhasında değişik tepkiler verebileceğini ailelerinde bu çocuklardaki bu tepkileri bilinçsizce önlememesi gerektiğini ifade etti.
Konferans sonrası katılımcıların ayakta alkışladığı Adem Güneş’e Belediye Başkanı Haluk Alıcık adına Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir bir buket çiçek Nazilli Belediyesi tarafından hazırlanan uzun yaşam paketini takdim ederek teşekkür etti.