Yusuf ÇINAR/ ÇORUM, () - ÇORUM'un 10 bin kişilik Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı ve çevresinde bulunan spor tesisleri yerine alışveriş merkezi inşaatı için ihale yapıldı.
Çorum Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı ve çevresindeki güreş eğitim merkezi, tenis kortu, kapalı spor salonu, sentetik çim sahalar ve basketbol potalarının bulunduğu toplam 55 bin metrekarelik alana bin 500 konut ve AVM inşaatı için belediye farafından ihale yapıldı. İhaleye sadece Ahlatçı Otomotiv ve İnşaat şirketi katıldı. Belediye Meclis Salonu’nda İsmail Tekçam Başkanlığı’nda yapılan ihalede Çorum Belediyesi’nin toplam satış gelirinden alacağı asgari pay yüzde 42 olarak belirlendi. İhaleye katılan firmanın bu rakamın üzerinde bir teklif vermesi istendi. Firma ise yüzde 43 teklif verdi. Firmanın başka bir teklif yapmamasının ardından ihale sözleşmesi imzalandı. Buna göre stat yeri ve çevresine toplamda bin 500 konut yapılacak. Ahlatçı firmasının yapacağı konutlardan Çorum Belediyesi’ne yüzde 43 oranında pay verilecek. Ayrıca çevre yolu üzerine Çorum Belediyesi yeni stadyum yapacak. 
Öte yandan ihaleyi CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız da izledi. Tahtasız ihalenin ardından yaptığı açıklamada, Çorum’un akciğeri konumunda olan bir alanın konut alanına çevrilmesine karşı olduklarını söyledi. Tahtasız, "Burası insanların yıllardır spor yaptığı bir alandı. Buraya bin 500 civarında konut yapılacak. Bu yaklaşık 4 bin 500 kişinin orada yaşacağı anlamına geliyor. 4 bin 500 otomobil olacağı düşünülürse 30 bin metre kare otopark alanına ihtiyaç olacak" dedi.
Mehmet Tahtasız CHP grubu olarak hukuken yapılması gereken bir şey varsa sonuna kadar takip edeceklerini de belirterek, vatandaşların da bu konuda desteğini istedi. Mülkiyeti Spor Genel Müdürlüğü’ne ait olan arsa 1.5 yıl önce Çorum Belediyesi’ne devredilmişti.

FOTOĞRAFLI