Soma’da uzun yıllardan bu yana Türk Sanat Müziği (TSM) ve Türk Halk Müziği (THM) konserleri ile Soma halkına müzik ziyafeti veren Müzik Gönüllüleri Eğitim ve Araştırma Derneği, maden şehitleri için Soma Öğretmenevi’nde konser düzenledi.
Soma’da yaşanan maden faciasının yıl dönümünde maden şehitlerini anmak ve Soma halkına moral vermek için düzenlenen konsere, Somalılar yoğun ilgi gösterdi. Dernek Başkanı İlknur Güven’in konuşmaları ile başlayan programda Başkan Güven, tüm davetlilere ve konuk sanatçılara ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Güven, "TSM, THM ve tasavvuf korolarımızın yanında derneğimizin öğrenci ve gençlerimize yönelik kursları devam ediyor. Ut, keman, gitar, ney ve bağlama kurslarımız devam ederken derneğimizin en önemli amacı çocuk ve gençlerimize yardımcı olmak onları sanal dünyadan uzaklaştırarak gerçek hayatta hazırlamaktır. Bu nedenle dernek üyelerimiz ve gönüllülerimiz ile birlikte amacımız doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.
Soma Müzik Gönüllüleri’nin Öğretmenevi’nde düzenlediği konsere Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup, şehir dışından gelen sanatçı misafirler ve çok sayıda davetli katıldı. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde segah, hicaz ve hüzzam eserleri koro ve solo olarak seslendirildi. İlk bölüm davetlilerin alkışlarıyla noktalandı. Bölüm arasında TRT Sanatçısı Necmettin Gülfidan’a, ses sanatçısı Oğuz Özvardar’a İlçe Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı’ya, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran’a ve Soma Belediye Başkanı Adına Ali Tulup’a dernek tarafından plaket takdim edilirken protokol de konuklara madenci heykeli ve çiçek takdim etti. Program hicaz peşrevi makamında eserlerin seslendirilmesi ile sona erdi. Büyük alkış toplayan program sonunda Soma Müzik Gönüllüleri Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı İlknur Güven ve dernek üyeleri takdir edildi.