Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Manisa ve İzmir'de 4 defa gören 104 yaşındaki Ayşe Şencan, Atatürk'ün vefat ettiği 10 Kasım 1938 gününü anlattı. O gün insanların sokaklara akın ettiğini belirten Şencan, kendisinin de günlerce ağladığını söyledi.
ATATÜRK'Ü MANİSA VE İZMİR'DE 4 KEZ GÖRMÜŞ

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaşayan 4 çocuk, 8 torun sahibi 104 yaşındaki Ayşe Şencan, günümüzde Atatürk'ü gören ender insanlardan biri. Atatürk ebediyete intikal ettiğinde 25 yaşında olan Ayşe Şencan, Atatürk'ü Manisa ve İzmir'de 4 kez gördüğünü söyledi.

"YANINA KADAR YAKLAŞABİLİYORDUK"

Atatürk'ü ilk kez Alaşehir'de gördüğünü aktaran Şencan, "Kendisini ilk Alaşehir Tren Garı'nda gördüm. Yanında sadece yaveri ve emir subayı vardı. Yanına kadar yaklaşabiliyorduk. Bir kere de Menemen'de gördüm. Orada Kubilay'ın okulunu açtı. Orada, 'Köylü şehirlinin efendisi olacak' dedi. Oradan Aliağa'ya gideceğini söyledi ve gitti" dedi.

"ATAMIZ'IN ÖLÜM HABERİNİ DUYAN SOKAKLARA KOŞTU"

Her 10 Kasım günü Atatürk ile ilgili anılarının yeniden canlandığını belirten Ayşe Şencan, o günü şu sözlerle anlattı:
"O zamanlar sadece radyo var. Radyo da, mahallemizde sadece bir kişide vardı. Hepimiz radyonun başına toplandık, dinliyoruz. Atatürk'ün öldüğünü duyduğumuz an gözyaşlarımızı tutamadık. İnsanlar sokaklara akın etti. Herkes Atatürk'e ağladı. Ata'mızın ölüm haberini duyan sokağa koştu. O anları hiç unutamıyorum. Günlerce ağladım" dedi.