Ömür AVCI/TRABZON,()

HACIOSMANOĞLU CEZALI
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, ceza nedeniyle Medicana Sivasspor maçında tribündeki yerini alamadı. Kulübün internet sitesinde yayınlanan bir açıklama nedeniyle PFDK’nın 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdiği Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, karşılaşmayı televizyondan izledi.
TRABZONSPOR’A YENİ SPONSOR
Trabzonspor, Lukoil ile sponsorluk anlaşması imzaladı. Bordo mavili kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen açıklamada, "Şirketimizle Lukoil Eurasia Petrol A.Ş. arasında 5 yıl süreli reklam anlaşması yapılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre; kulübümüz, toplam 500.000 ABD Doları + KDV reklam bedeli ve Trabzonspor Lukoil Card sahiplerinin yapacağı akaryakıt harcamalarından yüzde 2 oranında pay alacaktır. Ayrıca Trabzonspor Lukoil Card sahipleri, Lukoil istasyonlarından yapacakları akaryakıt harcamalarında yüzde 4 indirim hakkına sahip olacaktır" ifadesi kullanıldı.
ŞEHİT AİLESİNDEN ZİYARET
İstanbul Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü'ne yönelik intihar saldırısında şehit düşen Trabzonlu polis memuru Kenan Kumaş'ın ailesi bugün Trabzonspor Kulübü’nü ziyaret etti. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Asbaşkan Ali Kemal Başaran’ın da yer aldığı ziyarette şehidin babası Ahmet Kumaş, Eşi Gülcan Kumaş ve 2 aylık kızı Elif Yaren ile yakından ilgilendi.
Tonyalılar Derneği Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Ahmet Kurt ise Hacıosmanoğlu’na yardımları için teşekkür etti. Kurt, “Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu acı haberi aldığımız ilk andan itibaren konuya büyük hassasiyet gösterdi. Kendisine ve Trabzonspor Kulübü yetkililerine önemli yardımları için teşekkür ederiz" diye konuştu. Şehidin cenazesi ve yakınları, Trabzonspor’un kiraladığı uçakla Trabzon’a getirilmiş ve kulüp cenazenin her aşamasında ailenin yanında yer almıştı.
12 EKSİK
Trabzonspor, Medicana Sivasspor maçına 12 oyuncusundan yoksun olarak çıktı. Medjani, Constant ve Yatabare Afrika Kupası, Mustafa Akbaş ise cezası nedeniyle kadroda yer almazken, Belkalem, Fatih Öztürk, Onur, Serdar, Soner, Uğur, Waris ve Deniz Yılmaz, sakatlık ve teknik kadro tercihleri nedeniyle ilk 18’e giremedi.
HAKAN İLK 11’DE
Trabzonspor’un Kayserispor’dan sezon sonuna kadar kiraladığı kaleci Hakan Arıkan, Medicana Sivasspor maçında ilk kez bordo mavili takımda 11’de sahaya çıktı. Yedek kaleci olarak İbrahim Demir kadroda kendine yer bulurken Ersun Yanal, öteki file bekçisi Fatih Öztürk’ü 18’e almadı.
UĞUR SAKAT, ERKAN 18’DE
Trabzonspor’un diğer yeni transferlerinden Uğur Demirok, sakatlığı nedeniyle Medicana Sivas maçı kadrosuna alınmadı. Bordo mavili takımla dün sözleşme imzalayan ve bir haftada hazır duruma gelebileceğini belirten Erkan Zengin ise teknik direktör Ersun Yanal tarafından 18 kişilik maç kadrosuna alındı. Bu arada Trabzonspor’da eksiklerin çokluğu nedeniyle A-2 takımı oyuncularından Mertcan ve Oğuzhan da kadroya dahil edildi.
ERKAN TRİBÜNLERE ÇAĞIRILDI
Trabzonspor’da adeta yılan hikayesine dönen tartışmalı bir dönemin ardından transfer edilen Erkan Zengin’e taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Karşılaşma öncesi taraftarların kendisini tribüne çağırdığı Erkan da, bu ilgiyi karşılıksız bırakmadı ve kale arkasına kadar giderek taraftara üçlü çektirdi.
BOSİNGWA STOPER
Trabzonspor’da kaptan Jose Bosingwa, sakat ve eksik oyuncular nedeniyle stoperde görev yaptı. Teknik direktör Ersun Yanal, bu arada Salih Dursun’a sağ kanatta görev verdi.

FOTOĞRAF