Konya’nın Ereğli İlçe Kaymakamı Şakir Erden’den Ereğli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Kolları Meclisi tarafından projelendirilen ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Ağız ve Diş Hastanesi Merkezinin katkıları ile kırsal alanda kadınlara yönelik yapılan diş sağlığı taramasına katkı sağlayanlara Ereğli Kaymakamı Şakir Erden teşekkür etti.
Ereğli Down Cafe’de Kaymakam Şakir Erden, Belediye Başkan Yardımcısı Zuhal Savaş, Emniyet Müdürü Erdal Yağmur, Jandarma Komutanı Uğur Efe, Kent Konseyi Kadın Kolları Meclis Üyeleri Semiha Demirtaş ve Sermin Özbudak Tosun, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Emin Günay, Ağız ve Diş Hastanesi Merkezi Başhekimi Ayhan Yürekli ile doktorlar ve sağlık personelinin katılımıyla bir program düzenlendi.
Programda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Zuhal Savaş, diş sağlığının önemine dikkat çekti ve birçok hastalığın başlangıcında diş sağlığında yaşanan problemlerin yattığını söyledi. Belediye Başkanı Özkan Özgüven’in projeye büyük destek verdiğini ve bu konuda her zaman kendilerinin yanında olduğunu belirten Savaş, “Başta Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız olmak üzere, projeye emek veren İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Ağız ve Diş Hastanesi Merkezi doktorları ve sağlık personeline çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ereğli’de böyle bir projeye imza atılması ve yapılan işbirliği ile çok sayıda vatandaşa sağlık taraması yapılmasının önemli bir adım olduğunu söyleyen Kaymakam Şakir Erden, “Bu projenin devamını bekliyoruz. Özellikle kırsal alanda yaşayan kadınlara yönelik yapılan bu uygulama vatandaşın bilinçlenmesi yanında sağlık noktasında daha hassas olunması gerçeğini de hatırlatmaktadır. Ben bu projeye emek verenlere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.
Yemek ikramının ardından Down Cafe’de bulunan engelli gençlerde diş sağlığı taramasından geçtiler ve kendilerine diş macunu ve fırçası hediye edildi.