Umurlu Mahallesi Kültür Sanat Merkezi ve Şehit Mahir Yıldırım Konferans Salonu yenilenen yüzü ile renkli gösteriler eşliğinde hizmete açıldı.

Umurlu Meydanı’nda Efeler Roman Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan açılış törenine Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Şehit Mahir Yıldırım’ın annesi Sevim Yıldırım, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Mahalle Muhtarları, birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasına Efeler Belediyesi ve Başkan Mesut Özakcan’a teşekkür ederek sözlerine başlayan Umurlu Mahalle Muhtarı Mustafa Özer, “Nerdeyse virane halde olan Kültür Sanat Merkezi ve Şehit Mahir Yıldırım Konferans Salonu, hiçbir masraftan kaçınılmadan yenilendi. Zaten ne istediysek, ne talep ettiysek Mesut Başkanım bizleri hiç geri çevirmedi. Yenileme çalışmalarında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“İhtiyaçlar sınırsız, imkanlar sınırlı"

Büyükşehir yasası sonrası oluşan Efeler ilçesi ve Efeler Belediyesi’nin bugüne kadar 83 mahallede, 282 bin nüfusun ihtiyaçlarını, talepleri karşılamaya çalıştıklarını belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, ”Kuruluşumuzdan bu yana Efeler’i daha yaşanılır daha yaşanmak istenen bir kent haline getirme gayreti içinde olduk. Geçtiğimiz aylarda Efeler Belediyesi tarafından bakım ve onarıma alınan Şehit Mahir Yıldırım Konferans Salonu’nda çalışmalar tamamlandı. Konferans salonunun yan kısmında bulunan alanı da kültür ve sanat merkezi olarak değerlendirilerek Umurlu Mahallesi’nde yaşayan yetişkin ve çocukların çeşitli kurslar alabilecekleri alanlar oluşturuldu. İhtiyaçlar sınırsız, imkanlar sınırlı. İmkanlarımız ölçüsünde Umurlu Mahallemizi Aydınımızın en güzel mahallelerinden biri haline getirmenin de bugüne kadar çabası içinde olduk. Açılışını yapacağımız Kültür ve Sanat Merkezimizde çocuklarımızdan, gençlerimizden, yetişkinlerimize kadar, Aydın Halk Eğitimi Merkezi’mizin de işbirliği ve katkılarıyla resimden müziğe, folklore, güzel sanatların her alanında kurslar açarak güzel sanatlarla halkımızı buluşturuyoruz. Böylece daha mutlu, huzur içinde, kardeşlik içinde ve geleceğe umutla bakan bir ortam oluşturmak, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Şehit annemizde aramızdalar. Şehidimizin annesi Sevim Yıldırım bizim de annemizdir. Şehidimiz Mahir Yıldırım’a Allah’tan rahmet diliyor, tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun diyorum. Umurlu Mahallesi Kültür Sanat Merkezi ve Şehit Mahir Yıldırım Konferans Salonu’nun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Karadeniz türküleriyle konukların hoşça vakit geçirdiği Nayla Konseri sonrası protokol üyeleri ve vatandaşlar, Şehit Mahir Yıldırım Konferans Salonu açılışına geçtiler. Belediye Başkanı Mesut Özakcan ve protokol üyeleri kurdele kesimi sonrası salonu gezerek incelemelerde bulundular.

Düzenlenen açılış töreni Şehit Mahir Yıldırım Konferans Salonu’nda Efeler Roman Dans Grubu ve Umurlu Kültür Merkezi Çocuk Dans Gruplarının renkli gösterileri ile sona erdi.