Aydın’da yürütülen ‘Değerler Eğitimi Projesi’ kapsamında Karpuzlu Kaymakamlığı ve Karpuzlu Belediyesi tarafından köy ilkokuluna kitap ve oyuncak hediye edildi.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Değerler Eğitimi Projesi’ etkinlileri Karpuzlu ilçesinde gerçekleştirildi. Değerler Eğitimi Projesi etkinlikleri kapsamında Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İlçe Garnizon Komutanı Bekir Gelez, Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Ağırol’un katılımıyla Karpuzlu Çobanisa Hakim Ahmet Akgün İlkokulu’na ziyaret gerçekleştirildi.
Ziyarette Değerler Eğitimi projesi hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “İlimizde ‘Yardımlaşma, Sorumluluk ve Temizlik’ alanında üç ayrı proje geliştirilmiştir. Bizde bu kapsamda Karpuzlu Çobanisa Hakim Ahmet Akgün İlkokulumuzu ziyaret etmek istedik. Amacımız toplumsal dayanışmada toplumun ve kuruluşların ortak değerlerde birleşmesi ve birlikte hareket etmesidir. İnsan doğası gereği toplumsal bir varlıktır. Birlikte yaşamanın gereği olan dayanışma ile insanlar yardımlaşmayı, birlikte iş yapmayı öğrenirler. Atalarımız bu konuda ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ diyerek birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini vurgulamışlardır. Bu kapsamda, Karpuzlu Anadolu Lisemiz de bu felsefe ile hareket ederek minik öğrencilerimize yardım etmeyi bir ilke edinmiş. Değerler Eğitimi kapsamında belirlenen bu üç projeden ilki olan yardımlaşma olgusu çerçevesinde de Karpuzlu Çobanisa Hakim Ahmet Akgün İlkokuluna bir ziyaret gerçekleştirilmiştir” dedi.
Gerçekleşen ziyaret kapsamında Çobanisa Hakim Ahmet Akgün İlkokulu’nda daha önceden tespit edilen hikaye kitabı ile eğitici oyuncak eksikleri Karpuzlu Kaymakamlığı ve Karpuzlu Belediyesi tarafından temin edilerek okula teslim edildi.