Van Büyükşehir Belediyesi kendi bünyesinde toplu ulaşım hizmeti veren otobüslerine 48 peronluk modern bir terminal inşa ediyor.

Van’da toplu ulaşımı rahatlatmak ve vatandaşların toplu ulaşım hizmetlerinden en modern, en hızlı şekilde yararlanması için Van Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu bağlamda belediyenin vizyon projelerinden biri olan 48 peronluk otobüs kalkış noktasının yapımı sürüyor. Süphan Mahallesi’nde yaklaşık 3 bin metrekarelik alana inşa edilen yeni otobüs kalkış noktası çağın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Tesis içinde idari bina, araç bakım atölyesi, 48 adet peron, yedek parça ve lastik depoları, kaporta-boya atölyeleri yer alıyor. 2018 yılında hizmete girecek olan tesis, Büyükşehir Belediyesi’ne 5 milyon TL’ye mal olacak.

Projenin tamamlanması ile birlikte büyükşehire ait otobüslerin hepsi aynı noktada toplanarak şehir içinde meydana gelen yığılmaların önüne geçilecek. Araç kontrol sistemleri ile tüm otobüsler sürekli takip edilecek ve vatandaşların ihtiyaçlarına göre sefer sayıları artırılacak. Ayrıca otobüslerin arıza ve bakım işleri de tesis içinde bulunan bakım-onarım atölyelerinde yapılacak.

Elektronik bilet (akbil) sistemini de kısa bir süre içinde hayata geçirecek Van Büyükşehir Belediyesi, otobüs kalkış noktasının da tamamlanması ile birlikte Vanlıları toplu ulaşım anlamında en modern hizmet kalitesi ile buluşturacak.