Türkiye genelinde tüm lise ve dengi okullar arasında yapılan Siyer-i Nebi Yarışması’nda, Ortaokullar arası kategorisinde Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde ilk 3 sırayı Sofular Ortaokulu öğrencileri aldı.

Sofular Ortaokulu 8-A sınıfı öğrencisi İpek Akduman birinci olurken, 7-A sınıfı öğrencisi Ayşe Gündoğan ikinci, 8-A sınıfından Fatma Yıldızhan ise üçüncü oldu.

Simav da düzenlenen ödül gecesinde dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi. Sevinçli oldukları gözlenen öğrenciler; “Ödül olarak altın almış olabiliriz ama bizim için asıl önemli olan Peygamber efendimizin (SAV) hayatını okuyup onu anlamak ve sünnetlerini, güzel ahlakını hayatımıza uyarlamaktır” diye duygularını ifade ettiler.

Öğrencileri bu yarışmaya hazırlayan ve dereceye girmelerinde büyük payı bulunan Sofular Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni Engin Cengiz, “Öğrencilerimizin peygamber efendimizin hayatını öğrenmeleri, onun davranışlarından gerekli dersleri çıkarmalarını ve güzel ahlakından hayatlarına bir parça aktarmalarını temenni ederek kendilerini bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Dünyada tüm insanların Peygamber efendimizi (SAV) kendilerine örnek almalarının yaşanan sıkıntılar göz önünde bulundurulduğunda elzem haline geldiğini düşünüyorum” dedi.(MB-EFE)