Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), () - BODRUM'un Gündoğan Mahallesi'ndeki halk plajında, 'Temizliğe Kıyıdan Başladık' sloganıyla temizlik çalışması yapıldı. 3 saat içinde 25 torba çöp toplandı.
Gündoğan Mahalle Meclisi tarafından gerçekleştirilen etkinliğe sinema ve tiyatro oyuncuları Ahmet Uz ve Tuna Orhan, TURMEPA Deniz Temiz Derneği Bodrum Sorumlusu Ethem Güzelgün, Bodrum Belediyesi işçileri ve 16 emekli büyükelçi eşleri ile katıldı. Bazı tatilcilerin de destek vermesiyle sayıları 100 kişiyi bulan grup, 2.5 kilometrelik plajda 3 saat içinde sigara izmaritinden pet şişeye kadar toplam 25 torba dolusu çöp topladı. Toplanan çöpler Bodrum Katı Atık Depolama Alanı'na götürüldü. Grup, farkındalık yaratmak için 'Diren Gündoğan', 'Acil Altyapı', 'Torunlarımız da Gündoğan'da Denize Girebilsin', 'Gündoğan'da Gün Batmasın', 'Önce Altyapı Sonra Yapılaşma', 'Kararlar İçin Halka Danışılsın Uzman Görüşü Alınsın' ve 'Deniz Ölürse Gündoğan Ölür' yazılı dövizler taşıdı.
'YERLERE ÇÖP ATMAMA BİLİNCİ YERLEŞTİRİLMELİ'
Toplum olarak çevre temizliği ve doğaya karşı her geçen gün daha duyarsız hale gelindiğini belirten oyuncu Tuna Orhan, "Yediğini içtiğini sokağa atan bir toplum olduk. Bugün ben de etkinliğe katıldım ve evde yapmadığım temizliği burada yaptım. Toplamaktan çok yerlere çöp atmama bilincinin yerleşmesi çok önemli" dedi.
Gündoğan mahalle meclisi sözcüsü emekli büyükelçi Naci Akıncı da amaçlarının sahili pırıl pırıl yapmakla birlikte ünlü tatil beldesinin eksik olan altyapı ,dere ıslahı, kanalizasyon ve benzeri sorunlarını dikkat çekerek farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Akıncı şöyle konuştu:
"Çok büyük bir hızla kirlendiğine dikkati çektiği Gündoğan'da karadaki kirliliği önleyememedikleri takdirde çok kısa sürede bunun denize de yansıyacağından kimsenin şüphesi olmasın. Tatilcilerden de etkinliğe katılanlar oldu. Demek ki doğru yoldayız. Bu etkinliği zaman zaman devam ettireceğiz." 
FOTOĞRAFLI