ONBİRİNCİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Ak Parti milletvekili Salih Kapusuz’un annesi Hatice Kapusuz’un cenaze törenine katıldı. Gül, "Bugünlerde hep böyle, üzücü olaylarda bir araya geliyoruz" dedi.
Kayseri'nin Develi İlçesi'nde yaşayan ve 932 yaşında vefat eden Hatice Kapusuz'un cenaze töreni için ilçeye gelen Abdullah Gül, önce Kapusuz Ailesi'nin evine giderek Salih Kapusuz ve yakınlarına başsağlığı diledi. Taziye evinin kapısında açıklamalarda bulunan Gül, "Bugünlerde hep böyle, üzücü olaylarda bir araya geliyoruz" dedi. Gül, daha sonra cenaze namazının kılınacağı Develi’deki Meydan Camii’ne geçti.
Kayseri Müftüsü Şahin Güven’in kıldırdığı cenaze namazına, Gül ile birlikte Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, Başbakanlık Başdanışmanı Mustafa Elitaş, AK Parti milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Yaşar Karayel ve Kemal Tekden, eski milletvekilleri, belediye başkanları da katıldı.
Salih Kapusuz'un annesi Hatice Kapusuz toprağa verilirken, Abdullah Gül başta olmak üzere cenaze için gelenler de ilçeden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI