Gülseli KENARLI - Cemal KÖYÜK/İSTANBUL, () BASIN Konseyi Başkanı Pınar Türenç, aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın da bulunduğu Basın Konseyi heyeti ile birlikte Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'i gazetenin Bağcılar'da bulunan merkezinde ziyaret etti. Dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ATV'de yayınlanan söyleşisindeki bazı sözlerin hurriyet.com.tr'de veriliş şekline tepki gösteren yaklaşık 200 kişilik bir grubun Hürriyet Gazetesi'nin Bağcılar'daki merkez binasına saldırısı nedeniyle gerçekleşen ziyaret sonrasında Pınar Türenç bir açıklama yaptı.
Açıklamasında Basın Konseyi heyeti olarak Hürriyet Gazetesi'ne geçmiş olsun demeye geldiklerini belirten Basın Konseyi Başkanı Türenç, şunları söyledi:

 "Dün akşamki olay son derece vahim, son derece korkunç ve son derece ürkütücü. Bu halkın haber alma hakkı için, ifade özgürlüğünü yaşaması için, bütün özgürlüklere indirilen bir darbe olarak görüyoruz. Ancak şunu söylemem gerekiyor; Türk medyasının amiral gemisi olan bu gazetenin, Hürriyet'in göndere çekilen bu bayrağı, dün akşam anlık indirildi, yakıldı ama bundan sonra bir daha indirilemeyecek, yakılmayacak, bu bayrak daima o gönderde kalacak. Bu böyle biline. İfade özgürlüğünün en önemli unsuru olan eleştiri hakkının herkes için geçerli olduğunu düşünüyoruz. Bu eleştiri hakkının hayata geçmesi son derece önemlidir. Ama bu eleştiri hakkının taşlı, sopalı saldırılarla, vandallık noktasında binalara yapılan saldırılarla ve cana kastedilen saldırılarla kabul edilmesi mümkün değildir. Bunu reddediyoruz" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)