TRT’nin sevilen dizisi Seksenler dizi ekibi iletişim Fakültesi öğrencileriyle buluştu. Düzenlenen söyleşide konuşan Hacı Ali Konuk, “Bu şehrin insanlarına bir armağan olarak Seksenler dizi ekibiyle Erzurum’da bir sinema filmi çekeceğiz.” dedi.
TRT’de yayınlanan Seksenler dizi ekibi 11. Uluslararası Kar Film Festivali kapsamında İletişim Fakültesi öğrencileri ile buluştu. Seksenler dizi ekibinden; Berat Yenilmez, Hacı Ali Konuk, Aydın Sarman, Faruk Sofuoğlu, Yalçın Özden, Ayberk Atilla İletişim Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelerek bir söyleşi gerçekleştirdi. Usmuş rolü ile tanınan Aydın Sarman şöyle dedi: “Gönül ister ki Türkiye genelinde böyle organizasyonlar yapılsın. Bir dizi veya eski bir şarkı ile o günleri yaşıyorsunuz. Şimdi geçmişe sahip çıkmak çok önemli değerli sevgi ve saygıyı kaybetmemek gerekiyor.”
ERZURUM KOZMOPOLİT BİR ŞEHİR
Dizide Bekçi Bekir rolünü canlandıran ve aynı zamanda Erzurumlu olan Hacı Ali Konuk ise erdemliğin, civan mertliğin toprağı olan Erzurum’un insanlarını selamlayarak, “Bu toprağın insanlarının kozmopolit bir yapısı var. Bu topraklarda çok büyük insanlar yetişti. Erzurum sadece Türkler ’in yaşadığı bir şehir değil. Kürt’üyle Ermeni’siyle birçok farklı kesimin bir arada yaşadığı kozmopolitik bir şehirdir. Filmde oynayan oyuncular çok doğal. Biz de bu şehrin insanlarına bir armağan olarak Seksenler dizi ekibiyle sinema filmi çekeceğiz.” diye konuştu.
KAN YOK, SİLAH YOK, BİZ DÜRÜST OLDUĞUMUZA İNANIYORUZ
Aydın Sarman, 7’den 70’e herkesi ekran başına kilitleyen Seksenler dizisinin sırrını açıkladı. Sarman, Birol Güven’in ilkeli ve günlük hayatın özünü yansıtan senaryosu, oyuncuların güveni ve özverili çalışmaları her kesimden insanın bu diziyi izlemesini sağladığını söyledi. Kan olmadan, silah olmadan dürüst bir şekilde hayatı yansıtmaya çalıştıklarını vurguladı.
Söyleşi, öğrenci ve akademisyenlerin sorularının cevaplanmasıyla devam etti.