Son 10 yılın en şiddetli kış mevsiminin yaşandığını Bilecik kent merkezinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 60 santimetreyi aştı.
Bilecik, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukla mücadele ediyor. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı il genelinde hayatı felç etti. Hava sıcaklığı kent genelinde hissedilir derece düştü. Soğuk hava nedeniyle bölgede kent merkezlerindeki su birikintilerinde don ve buzlanma olayları görüldü. Ev ve iş yerleri ile otomobillerin camlarında buzlanmalar meydana geldi. Ağaçlar da buz sarkıtları oluştu. Etkisini artırarak devam eden kar yağışı, ulaşımda aksamalara yol açıyor. Gece yarısına kadar sokaklarda karın keyfini çıkaranlar ellerine aldıkları naylon poşetler ile kayak yaptı. Karla kaplı yollarda araçlar hareket etmekte güçlük çekti.
Bilecik Belediyesi ekipleri ise trafiğin yoğun olduğu bölgelerde tuzlama çalışması yaparken, bazı vatandaşlar ise karla kaplı dükkanlarının önlerini açmak için mücadele etti. Bilecik Belediyesi temizlik ekipleri şehir merkezinin kaldırımlarında kar küreme çalışması başlattı.
Bu arada, Bilecik’in Deresakırı, Örenköy ve Selbükü köylerinde sabah saatlerinden itibaren elektriklerin kesildiği ve kar kalınlığının bir metreyi açtığı belirtildi.