Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, şebekelerin açılması, yenilenmesi ve atık su arıtma tesislerinde meydana gelen arızaların giderilmesi için yılda ortalama 12 milyon TL harcama yaptıklarını söyledi. 

TESİSLER ZARAR GÖRÜYOR

SASKİ’nin işletme bakım giderlerini artıran atık ve kanalizasyon şebekelerine gelişi güzel atılan malzeme konusunda bilgi veren Başkan Demir, “SASKİ olarak tüm Samsun’a hizmet veriyoruz. Ancak akışı engelleyen çeşitli katı atık kirleticilerin kanalizasyon şebekelerine atıldığını, bunların ter merkezlerimize geldiğini görüyoruz. Söz konusu malzemeler, ızgaralarımızı tıkıyor, tesislerimizi yıpratıyor. Dolayısıyla kanalizasyon şebeke hatlarına bu tür kirletici ve zarar verici katı atıkları atmamamız lazım” diye konuştu.

SAMSUN'UN MALI

Kanalizasyon sistemlerine atılan atıkların işletme bakım giderlerini ciddi oranda artırdığına değinen Başkan Demir, “Bunların revizyonları, tıkanan şebekelerin açılması, yenilenmesi ve atık su arıtma tesislerinde meydana gelen arızaların giderilmesi için yılda ortalama 12 milyon TL harcama yapıyoruz. Arıtma tesislerimiz ve pompa istasyonlarımızın hepsi Samsun’un malıdır. Halkımızdan rica ediyor, bu konuda hassasiyet bekliyoruz” ded