Ordu’nun Fatsa ilçesinde 8-9 Mayıs tarihlerinde Zıpkınla Balık Avı Yarışması yapılacak.
Türkiye Su Altı Sporları Federasyonunu temsilen ilçeye gelen yetkililer yarışma yapılacak alan ile ilgili araştırmalarda bulundular.
Yarışma öncesi federasyondan gelen yetkililer, Fatsa İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Halil Bekyürek’i ziyaret ederek Fatsa ile ilgili temel bilgiler aldılar.
Ziyarette bir açıklama yapan Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu yetkilisi Murat Bölükbaşı, "Bu yıl ki, zıpkınla balık avı yarışmasını her zaman iki ayak üzerinden yapıyoruz. Birisi Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi diğeri ise Doğu Anadolu, Karadeniz, Marmara ve İç Anadolu Bölgesi olarak ikiye ayırıyoruz. İlk ayağı 26-27 Nisan tarihleri arasında Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde gerçekleştireceğiz. İkinci ayağı da Fatsa’da 8-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. İlçenin önde gelen kişileri ile görüşmeler yaptık ve görüşmelerimiz olumlu geçti. Yaptığımız spor dalı pek bilinen bir spor dalı değil fakat farklı bölgelerde bu sporu yaparak tanıtmak ve sevdirmek istiyoruz. Fatsa için de güzel bir organizasyon olacak. 500’e yakın kişi Fatsa’ya gelerek turnuvamıza katılacak” dedi.