Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kılıçer, birliklerinin 2018 Mayıs ayı ihracatının 50.3 milyon dolar olduğunu söyleyerek, 5 aylık toplam ihracatının ise 247.4 milyon dolar olduğunu kaydetti.

AKAMİB Başkanı Kılıçer, 2018 yılı Mayıs ayı sektörel bazda ihracat rakamlarını değerlendirdi. Kılıçer, Türkiye Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri ihracatının, 2017 yılının eş değer dönemine kıyasla, yüzde 12,3 oranında artış göstererek 429 milyon 838 bin dolar olarak gerçekleştiğini kaydederek, sektörün Mayıs ayı Türkiye toplam ihracatındaki payının ise yüzde 3.1 olduğunu ifade etti.

Mayıs ayında AKAMİB ihracatında ilk sırada yüzde 67 oranında pay ile 33 milyon 562 bin dolar ihracatı olan Mobilyalar ürün grubunun yer aldığını aktaran Kılıçer, "Türkiye geneli ve AKAMİB olarak sektörün Mayıs ayında en önemli pazarı Irak oldu. AKAMİB ihracatında Irak pazarını Almanya ve İsrail takip etti. Türkiye sektör ihracatında ise yaklaşık yüzde 46 artış ile Libya’ya gerçekleşen ihracat dikkat çekti" dedi.

Kılıçer, ’Kayseri Mobilya ve Mobilya Yan Sanayi Sektörlerinin Uluslararası Rekabet Gücünün Artırılması ve İhracatının Desteklenmesi Projesi’nin onaylandığı kaydederek, 22 Kayserili firmanın yer aldığı projenin açılış toplantısının ise önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi.