Korkuteli Devlet Hastanesi, “28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” dolayısıyla hastane bahçesinde hastane çalışanları ve hasta yakınları ile birlikte bir basın açıklaması düzenledi.
Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Şener Şimçek tarafından yapılan yazılı açıklamada, sağlık çalışanına yönelik şiddetin vatandaş işbirliğiyle sona erdirilebileceğini belirtti. Şimşek, “Kendilerini hayat kurtarmaya adamış kutsal mesleğin sahipleri doktorlarımız, ve Saygı değer sağlık çalışanları; ve Hasta, hasta yakınları, refakatçiler, doktorlarımız ve sağlık çalışanları ve tüm hastane çalışanlarımız; “Sağlıkta Şiddete Hayır Etkinliği” ne hepiniz hoş geldiniz. Hastanın amacı sağlığına kavuşmak, sağlık çalışanın amacı hastayı sağlığına kavuşturmaktır. Karşılıklı Empati, saygı ve hoşgörüye dayalı iletişimle, daha iyi ve daha çabuk sağlık hizmeti verebilmek için ön safta doktorlarımızla birlikte 24 saat buradayız, hizmetinizdeyiz. İşte bu ortak amaca şiddetle, baskıyla, zor kullanarak değil, karşılıklı iyi niyet ve saygı çerçevesinde çalışılarak ulaşılması gerekliliğini vurgulamak için 28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü olarak ilan edilmiştir” dedi.
“Bir toplumsal sorun olan sağlık çalışanına yönelik şiddet; ancak vatandaş ve sağlık çalışanı el ele vererek sona erdirilebilir” diyen Şimşek, “Vatandaşlarımızın hasta haklarını doğru bir şekilde öğrenilmesi ve aynı zamanda karşılıklı sorumlulukların da farkında olunması durumunda şiddet olaylarının yaşanmayacağı bir gerçektir.
İnsana karşı saygı, hoşgörü, dayanışma, paylaşma gibi değerlerin güvenli bir yaşamın temel taşları olduğunu unutmamak ve yaşamın temelini korumak için, gece gündüz demeden özveriyle hizmet vermeye çalışan hekim, hemşire ve sağlık çalışanlarınıza sahip çıkılması gerektiği inancındayız” dedi.
Basın açıklamasının ardından hastalara ve sağlık çalışanlarına helva dağıtıldı.