Erzurum’da 2010 yılında hayatında yaptığı ilk atlayışta 95 metreden yere çakılarak yaralanan milli sporcu Samet Karta, 4 yıl aradan sonra Amerika’da düzenlenen Kayakla Atlama yarışmalarında, birinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Şampiyon sporcuyu Vali Ahmet Altıparmak, altınla ödüllendirdi.
2011 yılında düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde 2010 yılının Aralık ayında gerçekleştirilen VIP Continantal Cup yarışmalarında Türkiye Kayakla Atlama Milli Takımı sporcusu Samet Karta, ilk atlayışında 95 metre yükseklikten yere çakılarak kaza atlatmıştı. Uzun süre hastanede tedavi gören, iyileştikten sonra kayaklı atlama sporuna devam edeceğini ve Türkiye’ye başarı getireceğini ifade eden Karta, Amerika’da düzenlenen Kayakla Atlama yarışmalarında, birinci olarak sözünü yerine getirdi. Amerika’nın Brattleboro kentinde düzenlenen Kayakla Atlama yarışmalarında Kayakla Atlama Milli Takım sporcularından Samet Karta, ilk gün yarışlarında dördüncü, ikinci gün yarışlarında ise birinci olarak büyük bir başarı elde etti. Samet Karta’nın 2010 yılında atlayış yaptığı kuleden düşüş anı İHA kamerasına saniye saniye yansımıştı.
VALİ ALTIPARMAK ŞAMPİYON SPORCUYU ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Finlandiyalı ünlü antrenör Niemela Pekka ile bir süre çalışan ve ABD’nin Vermont Eyaleti’ndeki Brattleboro’da düzenlenen FIS Kupası’nda ilk sırayı elde ederek tarihi bir başarıya imza atan Karta ile Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Nuroğlu ve antrenör Bilal Albayrak’ı makamında kabul etti.
Karta’yı Türkiye’ye kazandırdığı başarıdan dolayı tebrik eden Altıparmak, "İnşallah dünya şampiyonasında da iyi bir derece elde edersin, tebrik ediyorum" ifadesini kullandı. Vali Altıparmak, ziyarette Karta’yı altınla ödüllendirdi.
Milli kayakçı Karta, birçok sakatlıklar geçirdiğini, bazı kazalar yaptığını ancak buna rağmen pes etmediğini söyledi.
Kayakta her zaman daha iyi başarılar elde etmeyi amaçladığını vurgulayan Karta, şunları kaydetti:
"O kadar sakatlıklar geçirdim, epey kazalar yaptım ama pes etmedim. Çünkü federasyonumuz, hocalarımız ve bütün Türkiye’nin benden bir beklentisi vardı, benim için emek harcıyorlardı. Ben de bu yüzden pes etmek istemedim, başaracağıma inandım ve çalıştım. Şimdi daha büyük hedeflerim var. İstediğimi başardıkça hedeflerimi yükseltiyorum. Artık tek hedefim, olimpiyatlarda Türkiye’ye altın madalya kazandırmak."
Karta, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda 95 metreden atladığı sırada düşmesi sonucu yaralandığını da hatırlatarak, "95 metre küçük bir rakam değil. Oradan düştüğümde ister istemez içimde korku oluyordu. Zaten ondan sonra direkt 95’lik rampadan başlamadım. Küçüklerden başladım böyle yükselmeye devam ettim. Şu anda hiçbir korku yok. Her sporcunun başına gelebilecek bir şey. Bütün olayları unuttum, olimpiyatlara kilitlendim" diye konuştu.