BİNGÖL’ün Genç İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce demiryoluna döşenen el yapımı bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen patlayıcı madde imha uzmanı Jandarma Uzman Çavuş Veli Ateş'in cenazesi, memleketi Konya’nın Kadınhanı İlçesi’nde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.
Şehit uzman çavuş 38 yaşındaki Veli Ateş’in dört kız kardeşinden evli olan Eşe taziye için eve gelen Bakan Çavuşoğlu’na, "Ben seni çok gördüm televizyonda. Gözlerime iyi bak, bacılarımın acısını azalt. Gözüme bir daha bak kardeşimin kanını al" diye feryat etti.
Bingöl'de şehit düşen Uzman Çavuş Veli Ateş'in ay- yıldızlı bayrağa sarılı cenazesi bugün sabah saatlerinde uçakla Konya Atatürk Havalimanı'na getirildi. Şehit uzman çavuş Veli Ateş'in tabutunu  havaalanında ailesi ve silah arkadaşları karşıladı.
Şehidin bayrağa sarılı tabutunun bulunduğu uçaktan inen eşi Sevgi Ateş, gözyaşlarına boğuldu. Güçlükle ayakta duran Sevgi Ateş'i yakınları teselli etti. Aynı uçaktan inen ve üzerinde polis üniforması olan oğlu 5 yaşındaki Abdurrahman Ateş'i de bir yakını kucağına alarak götürdü. 
BAKANDAN ŞEHİT AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI
4 kız 2 de erkek kardeşi bulunduğu öğrenilen Şehit Uzman Çavuş Veli Ateş’in Kadınhanı’ndaki baba evinde ise yakınları ve vatandaşlar akın etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ilçeye gelerek ailenin İstiklal Mahallesi’ndeki evini ziyaret edip başsağlığı diledi. Bakan Çavuşoğlu başsağlığı dilediği sırada şehit Ateş’in kız kardeşleri tepki gösterdi.
Bakan Çavuşoğlu, şehit uzman çavuş Veli Ateş’in annesi 65 yaşındaki Senem Ateş’e başsağlığı dilerken kız kardeşleri şehidin kanının yerde bırakılmamasını istedi. Göz yaşları içerisinde Bakan Çavuşoğlu’na seslenen şehit uzman çavuş Ateş’in kardeşlerinden evli olan Eşe, feryat ederek "Biz bacılarıyız. Alacaksanız benim kardeşimin kanını alın. Almayacaksanız geri verin. Ben böyle şeyleri sevmiyordum ama Allah böyle yazmış. Gün aşırtmadan alın. Yanıyor benim ciğerim. Biliyorum isterseniz 5 dakikada alırsınız. Ben seni çok gördüm televizyonda. Gözlerime iyi bak, bacılarımın acısını azalt. Gözüme bir daha bak kardeşimin kanını al" dedi.
Şehidin kız kardeşlerini dinleyen Bakan Çavuşoğlu, bir şey söylemeden evden ayrılırken vatandaşlar da 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı.
ANNESİ BAYGINLIK GEÇİRDİ
Şehit uzman çavuş Veli Ateş’in cenazesi evine getirildiği sırada büyük izdiham yaşandı. Cenaze aracı evin bulunduğu sokağa alınırken, yakınları göz yaşlarına boğuldu. Oğlunun tabutunu görmek için cenaze aracına gelen annesi Senem Ateş baygınlık geçirirken sağlık ekipleri müdahale etti.Şehit uzman çavuşun eşi  Sevgi Ateş de göz yaşlarına boğuldu.
Kısa süre evin önünde bekletilen şehit uzman Çavuş Ateş’in cenazesi daha sonra cenaze namazı kılınmak üzere evin önündeki caddeye getirildi. Cadde üzerindeki İbrahim Paşa Camisi’nde kılınan cuma namazının ardından şehit uzman çavuş Veli Ateş için cadde ortasında cenaze namazı kılındı. Şehidin babası 72 yaşındaki Abdurrahman Ateş’in güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Bir süre ayakta durduktan sonra getirilen sandalyeye oturtulan baba Abdurrahman Ateş’in yüzü suyla yıkandı.
Protokol üyelerinin yanı sıra yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından Şehit Veli Ateş, tekbir sesleri arasında aile mezarlığında toprağa verildi. 

FOTOĞRAF