Bilecik Gençlik Merkezi tarafından Hatay’da düzenlenen kampa gidecek 4 öğrencinin Bilecik Gençlik Merkezi önünde unutulması velilerin tepkisine neden oldu.

İddialara göre; Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Bilecik Gençlik Merkezi tarafından Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Uluçınar Gençlik Kampı düzenlenen gezi kapsamında kampa gidecek öğrencilerin ailelere Cumartesi günü saat 19.30’da Gençlik Merkezi önünde hazır bulunmaları istendi. Kendilerine verilen saatte 4 aile çocuklarıyla birlikte Bilecik Gençlik Merkezi önünde gelerek, kimliklerini yetkililere teslim ettiler. Bu sırada aileler bekleme salonunda aracın kalkmasını beklediler. Aradan geçen yarım saatlik süre zarfından yetkililerden haber gelmeyen aileler geziye giden otobüsün yola çıktığı ve aracın Bozüyük ilçesine vardığı bilgisini aldılar. Yaşananlara tepki gösteren veliler yetkilileri ağır bir dille eleştirerek, "Çocuklarımızı emanet ettiğimiz yetkilinin sorumsuz tavrı cezasız kalmamalı. Yaşları 12-15 arasındaki çocukları Hatay’a kadar bu yetkililere emanet ediyoruz. Araç içerisinde çocukların tam olup olmadığını saymaktan acizler mi? Emanet ettiğimiz kişiler çocuklarımızı daha Bilecik’te unuturken Hatay’a kadar çocuklarımızın başına gelebilecek şeyleri siz düşünün. Sorumlu personelin gereken cezayı almasını istiyoruz” dediler.

Öte yandan unutulan 4 çocuk daha sonra yetkililer tarafından gönderilen bir otomobille alındığı ve kampa gidecek ekibe dahil edildiğini öğrenildi.