Spor Toto Süper Lig’in 21. hafta karşılaşması olan Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Torku Konyaspor maçı bu akşam Kadir Has Stadyumu’nda oynanacak. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş Genel Müdürü Ali Üstünel, stadyumdaki hazırlıkların tamamlandığını, kar dolayısıyla herhangi bir aksaklık yaşanmayacağını söyledi.
Kayseri’de 3 gündür süren kar yağışından dolayı, Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda kar önlemleri alınmaya başlandı. Stadyumda bulunan alttan ısıtma sistemi sahaya kar birikmesini ve çimin yok olmasını engellerken, yeşil alana serilen naylon örtü sayesinde kar temizliği daha pratik bir hal alıyor. Ayrıca stadyum içerisine kurulan ışıklı ısıtma düzeneği yardımıyla, kar taneleri yere düşmeden eriyor. Stadyumdaki kar temizleme çalışmaları hakkında bilgi veren Spor Etkinlikleri A.Ş Genel Müdürü Ali Üstünel, “Stadyum personelimiz saha bakımına devam ediyorlar. Bizler bu akşam stadyumumuza gelecek olan sporseverlerimize iyi standartlarda ev sahipliği yapmayı arzu ediyoruz. Bunun için bütün gayretimizle çalışma içerisindeyiz. İnşallah akşam her şey umduğumuz gibi gerçekleşir” dedi.
Üstünel ayrıca, "Kadir Has Stadyumu’nda bugün itibariyle bu sezonda 27. müsabaka oynanacak. Bu diğer profesyonel stadyumlar içerisinde rekor bir sayı. Olumsuz kış şartlarına rağmen spor müsabakalarının iyi standartlarda gerçekleşmesi buradaki gayretin göstergesi olsa gerek diye düşünüyorum. Kadir Has Stadyumu’nda bildiğiniz üzere alttan ısıtma sistemi mevcut. Isıtma sistemiyle yüzeyin yeşil kalmasını sağlıyoruz. Ayrıca zaten meteorolojiyle devamlı iletişim halindeyiz. Son birkaç gündür yağış alıyoruz. Bu nedenle sahayı naylon örtüyle kaplıyoruz” diye konuştu.