AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Delican, “Ülkemizin dünyada itibarlı ve güçlü hale gelmesinde öğretmenlerimizin katkısı ve payı hiç şüphesiz çok yüksektir” dedi.
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. İl Başkanı Delican yayınladığı mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘başöğretmen’ sıfatını alması vesilesiyle her yıl kutladığımız 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin dünyada itibarlı ve güçlü hale gelmesinde öğretmenlerimizin katkısı ve payı hiç şüphesiz çok yüksektir” diye konuştu.
“BİLİM AŞIKLARI”
Delican kutlama mesajında şu ifadelerine yer verdi: “Öğretmenlerimiz milletimize verdiği güç ve enerji ile toplumumuzun moral değerlerinin her zaman yüksek olmasını sağlamış ve sağlıklı toplumların yetişmesine fırsat oluşturmuştur. Öğretmenlerimiz, içinde taşıdıkları, vatan, millet, bayrak sevgisi ve büyük Türkiye hedefi ile gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde ulaştırmanın gayretiyle hizmet etmektedirler. Öğretmenlerimiz, genç dimağları geliştiren, hayata hazırlayan, kararlı ve azimli davranışları ile milletimizin geleceğine ışık tutan, yol gösteren ve ülkemizin kalkınmasına güç katan ilim ve bilim aşıklarıdır. Eğitim bireylerin hayatının temelini oluşturmaktadır. Öğretmenlerimiz sayesinde, dünyayı tanıyan, rekabet gücü yüksek, aklı, vicdanı ve fikri hür nesiller bireyler yetişmektedir.”
“ÖĞRETMENLERİMİZ ÖNCELİĞİMİZ OLMUŞTUR”
Türkiye’nin hızla gelişen ve büyüyen bir ülke haline gelmesinde öğretmenlerin emeğinin çok yüksek olduğunu kaydeden Delican şu ifadeleri kullandı: “Başarılı bir eğitim için, yüksek bir morale her zaman ihtiyaç vardır. Bu düşünceden hareketle AK Parti iktidarı olarak hazırlanan tüm programlarda eğitim önceliğimiz olmuştur, dolayısıyla öğretmenlerimiz önceliğimiz olmuştur. Bu manada atılması gereken tüm adımlar atılarak her türlü destek sonuna kadar verilmiş, eğitim alanında devrim niteliğinde kararlar başarıyla alınmıştır. Her dönem bütçede en büyük yatırım eğitime aktarılarak, eğitim alanları yeni yapılan birçok derslikle rahatlatılmış, fiziki şartlar biraz daha iyileştirilmiş, başta İzmir ilimizdeki okullar olmak üzere ülkemizin dört bir köşesindeki okullarımız bilgi ve teknoloji çağının gereklerine uygun şekilde donatılmıştır. Başta İzmir ilimiz olmak üzere ülkemiz ve milletimizi daha güzel bir geleceğe taşımak adına birçok çalışmayı halen yapmaya devam ediyoruz. AK Parti olarak bizler eğitime yapılan yatırımın geleceğimize yapılan yatırım olduğunu çok iyi bilen bir anlayışı taşımaktayız. Elbette eğitim deki tüm sorunları aşmış değiliz, hatta öğretmenlerimize de her türlü imkânı sunabilmiş değiliz. Ancak bugüne kadar hiçbir iktidarın çözüm adına kılını bile kıpırdatmadığı bu milli meselemizle ilgili yakından alakadar olduk ve yapılması gerekenleri yapmanın gayretiyle hizmetlerimiz gerçekleştirdik. Ülkemizin imkanları ölçüsünde yasal adım başta olmak üzere her türlü adımı başarıyla ve kararlılıkla attık ve atmaya da devam ediyoruz.”
ATATÜRK’ÜN SÖZÜNE YER VERDİ
Mesajında Atatürk’ün bir sözüne de yer veren Delican, “Başöğretmen Atatürk, ‘milletleri kurtaracak olanlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ demiştir. Başöğretmen Atatürk, o essiz dehası ve engin fikirleri bugünümüze nasıl ışık saçıyorsa, Öğretmenlerimiz de medeniyet seviyesinin yükseltilmesinde önemli bir rol yerine getirmekte ve güçlü Türkiye hedefine milletimizi taşımanın temel taşlarını koymaktadır. Bu düşüncelerle, şehit öğretmenlerimiz ve başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete uğurladığımız bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ömürlerini bu onurlu görevle geçirmiş olan emekli öğretmenlerimize, çalışan öğretmenlerimize, sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve huzur dolu nice güzel günler yaşamalarını diliyor ve öğretmenler gününü kutluyorum” açıklamasında bulundu.