Bolu Dağı A.Ş. bünyesinde bulunan Highway Outlet Alışveriş ve Yaşam Merkezi (AVYM), geçen sene maddi zorluklar yüzünden Avrupa kupasına katılamama riski olan AİBÜ hokey takımına sponsorluk desteği verirken, bu yıl ise bir hokey kulübü kurarak bayan ve erkek branşlarını bünyesine kattı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) bünyesinde faaliyet gösteren ve geçtiğimiz yıl Highway’in sponsor desteği sayesinde Avrupa kupalarına katılarak şampiyon olan Hokey takımına, yine Bolu Dağı AŞ sahip çıktı. Geçen yıl kazanılan Avrupa Şampiyonluğunun ardından çalışma yürüten Bolu Dağı AŞ Yönetimi, takımı bünyesine kattı. Kurulan Highway Bolu Dağı Spor Eğitim ve Turizm Derneği bünyesinde oluşturulan “Highway Hokey Kulübü” bugün itibari ile sportif hayatına başlamış oldu. Kulübün ve oyuncuların basına tanıtılması adına bir basın toplantısı düzenleyen Bolu Dağı AŞ Genel Müdürü ve Highway Hokey Kulübü Başkanı Hasan Umur, “Highway Hokey Kulübü bugün tüm resmi işlemlerini tamamlayarak kuruluşunu ilan etti. Geçtiğimiz yıl çektikleri maddi zorluklar nedeniyle sponsorluk desteği verdiğimiz AİBÜ Hokey Takımı Avrupa’dan namağlup şampiyon olup döndü. Bu sene de önce benzer bir destek vermeyi düşündük ancak takımın geleceği ve vizyonu açısından çeşitli değerlendirmeler yaptığımızda, takımı bünyemize almanın daha iyi sonuçlar getireceğine ikna olduk. Bu noktada üniversite ile de görüşerek fikir birliğine vardık. Hokey Federasyonu ile yürüttüğümüz çalışmaları bugün neticelendirdik ve A Takım ile 21 yaş altı takımları bay ve bayan kategorilerinde kendi kulübümüze transfer ettik” dedi.

Geçen sene verdikleri desteğin sadece sporcular için değil Bolu için de güzel sonuçlar doğurduğunu söyleyen Hasan Umur, “Sadece Türkiye Hokey Federasyonu değil, Avrupa Hokey Federasyonu da Bolu ile ilgilenmeye başladı. Hatta bildiğiniz üzere Bolu’ya hokey sahası sözü de aldık. Bu noktada ilimizdeki bürokratların bunu takip etmeleri ve neticelendirmeleri de çok önemli. Şuanda takımımızla ilgili hedefimiz bir üst kategori de şampiyon olmak ve Milli Takımın gövdesini oluşturan takımımızdan, Milli Takıma daha çok sporcu yollamak” şeklinde konuştu.

Hasan Umur’un konuşmasının ardından sporcular ve dernek yönetimi fotoğraf çektirdi.