Suriyeli göçmenlere yönelik düzenlenen yardım etkinliğinde konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Zeytin Dalı Harekatı’yla birlikte milli duyguların daha yoğun yaşandığı bir dönemden geçildiğini ifade etti.

Kırıkkaleli şehit ailelerinin oluşturduğu Vatan İçin Can Verenler Derneği tarafından Suriye’nin Halep, Afrin ve çeşitli bölgelerinden Kırıkkale’ye sığınan mülteciler için yiyecek yardımında bulunuldu. Şehit aileleri tarafından hazırlanan yiyecekler, 32 sığınmacı aileye, İl Jandarma Komutanlığında görevli Mehmetçiklere ve Polis Meslek Yüksek Okulunda bulunan güvenlik görevlilerine verildi.

Yardım organizasyonu hakkında açıklamalarda bulunan dernek başkanı Mümtaz Torunlu, “Suriye’de devletçikler kurmaya çalışan soysuzlar bilsin ki ecdadımızdan gördüğümüz gibi biz hep masum ve mazlumların yanında yer aldık. Şu anda da Suriye’deki terör bölgelerinden göç eden masum kardeşlerimize dernek olarak el uzatıyoruz. Onlara millet olarak yardım etmeye çalışıyoruz” dedi.

Zeytin Dalı Harekatı’nın amaçlarından birisinin Suriye’nin kuzey batısını asıl sahiplerine teslim etmek olduğunu dile getiren Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, “Kahraman askerimiz ve güvenlik güçlerimiz, sınırın öte tarafında canlarını dişlerine takarak mücadele ederken bu tarafta da sivil kısımda da vatandaşlarımız boş durmuyorlar. Televizyonlarda da görüyoruz annelerimiz hazırladıkları tatlıları, börekleri oraya göndermek arzusundalar. 70 yaşındaki dedelerimiz, ‘beni de askere alın’ diye askerlik şubelerine başvuruyorlar. Topyekun milli duygularımızın yoğunlaştığı dönemden geçiyoruz. Allah’a şükür, devletimizin sağladığı imkanlarla askerimizin A’dan Z’ye her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Tabii, terör örgütlerinin oraya yerleşmesiyle oranın asıl sahipleri pek çok kardeşimiz Türkiye’ye göç etmek zorunda kaldı. Dedik ki Mehmetçiğimiz orada o toprakları temizlemek için mücadele ediyor, biz de burada yardıma muhtaç olan Suriyeli kardeşlerimize bu yardımları yapalım istedik, dernekteki arkadaşlarımızda bu fikre sıcak baktılar” diye konuştu.