Kepez Belediyesi ilçeye ilk kütüphaneyi kazandırıyor.
Yükseliş Mahallesi’nde Adnan Menderes Parkı’nın yanındaki alana yapılacak olan kütüphanenin ihale sürecinin tamamlanmasının ardından inşasına başlanacağı bildirildi. Kepez’in ilk kütüphanesinin mimarisiyle de dikkat çekeceği, 3 bin 800 metrekare inşaat alanı olan binanın kitap şeklinde tasarlandığı açıklandı.
Kepez Şehir Kütüphanesi’nde süreli yayınlar bölümü, kitap okuma salonu, fuaye alanı, 110 kişilik çok amaçlı salon, kitap bakım bölümü gibi üniteler yer alacağı, Adnan Menderes Parkı’nın da sanat sokağı şeklinde yeniden düzenleneceği ifade edildi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Antalya’nın, maalesef nitelikli, büyük ve özellikli kütüphanesi bulunmuyor. Antalya’nın en büyük, en kapsamlı ve nitelikli kütüphanesini Kepez’e kazandırıyoruz. Bu proje, yok olan kütüphane kültürünü ihya etmeye dönük çok anlamlı bir çalışma olacak. Bunun yanında vatandaşlarımızı, öğrencilerimizi, gençlerimizi kitapla, kitap okuma alışkanlığıyla buluşturacağız” dedi.