BAYBURT (İHA) – Bayburt’ta MHP’li aday Dr. Karabey Kadri Karaoğlu’nun seçilmesi partide büyük sevinçle karşılandı.
Son dönem Meclis’te tek vekille temsil edilen Bayburt, son nüfus sayımının ardından vekil sayısını 2’ye çıkarmış ve bu heyecanla seçim startını almıştı. Resmi olmayan rakamlara göre yeni dönemde Bayburt’u Meclis’te AK Parti adayı Naci Ağbal ve MHP adayı Dr. Karabey Kadri Karaoğlu temsil edecek.
Resmi olmayan rakamlara göre Bayburt MHP’nin bir milletvekili çıkarıyor olması partilileri sokağa döktü. Araçlarla şehir turu atan partililer, daha sonra MHP il binası önüne gelerek burada çeşitli sloganlar atıp davul zurna eşliğinde bar oynadılar. İl binası önünden havai fişekler atarak kutlama yapan partililer, Karaoğlu’na sevgi gösterisinde bulundu.
Parti il binasında basın mensuplarına konuşan Karaoğlu, mazbatasını alır almaz Bayburt için çalışmaya başlayacağını dile getirerek, “Çıkmış olduğumuz bu yolda gecesini gündüzüne katarak bizlere destek veren, bizlerle çalışan yiğit dava arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum. Biz bu seçimi Bayburtluluk gururu ve şuuru ile gönül seferberliği ile aldık. Ben o yüzden tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Mazbatamı alır almaz Bayburt’un ve Bayburtlu’nun milletvekili olacağım” dedi.
MHP Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç ise, MHP’nin Bayburt’tan bir milletvekilini çıkarttığını belirterek, seçim çalışmaları süresince emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Partililerin kutlamaları geç saatlere kadar devam etti.