Ordu’nun Altınordu ilçesinde, kaldığı kreşteki yatağında ölü bulunan 13 aylık Ateş Karaoğlu’nun Trabzon Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsisinde kesin ölüm nedeni belirlenemedi.
Ordu’un Altınordu ilçesinde Ateş Karaoğlan isimli 13 aylık bebek geçen 16 Mart’ta kaldığı kreşte ölü olarak bulundu. Olayın ardından Ateş bebeğin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için bebeğin cenazesi Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Çalışmalarını tamamlayan Trabzon Adli Tıp Kurumu otopsi raporunu açıkladı ancak raporda Ateş bebeğin kesin ölüm sebebinin belirlenemediği vurgulandı. Mevcut bulgulardan ölüm sebebinin belirtilmediği raporda, "Küçüğün ölüm sebebinin mevcut bilgi ve belgelerle saptanamadığı, küçüğün ölüm sebebinin saptanması için küçüğe ait tüm adli ve tıbbi belgelerin, otopsi CD’leri ile patolojik blok ve preparatlarının da eklenerek Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderilerek 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu’ndan görüş alınmasının daha uygun olacağı kanaatini bildirir rapordur" ifadeleri kullanıldı.
KARAOĞLAN: "BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM"
Acılarının hala taze olduğunu ve rapor sonuçlanıncaya denk ellerinden geleni yapacaklarını belirten anne Şura Karaoğlan, çoğunun ölümündeki nedenleri bilmek istediğini söyledi. Kameralara konuşmadan açıklama yapan acılı anne Şura Karaoğlan, "23 Nisan’da otopsi raporu Trabzon Adli Tıp Kurumu tarafından savcılığa gönderildi. Rapora ilk etapta ulaşamadık, sosyal medyadan gördük ve daha sonra avukatlarımız aracılığı ile bizde rapora ulaştık. Raporda herhangi bir şey belli değil, bu yüzden rapor İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Orada da yaklaşık 3 ay sonra sonuçlanacakmış. İstanbul’dan gelen rapora göre hareket edeceğiz. Bizim de elimiz kolumuz bağlı ne yapmamız gerektiğini gerçekten biz de bilmiyoruz. Ne olursa olsun bu işin peşini bırakmayacağım bu böyle bilinsin. Meleğimi tekrar çıkaracağım, gerekirse tekrar göndereceğim" dedi.
ÖZKAN: " ‘SUÇSUZUM’ DEMEKLE SUÇSUZ OLUNDUĞU İSPATLANMIYOR"
Kreşte ölü olarak bulunan Ateş Karaoğlan’nın teyzesi Özben Hayran Özkan, Ateş bebeğin ölümünden bu yana zor günlere geçirdiklerini belirtti. Adli Tıp Kurumu’nun raporuna ve bebeğin ölü bulunduğu kreş hakkında açıklamalar yapan Özkan, "Ateş’in ölüm nedeni tam olarak belirlenememiş ama çocukta bir hastalık olmadığı belli. Ölüm nedeninin belirlenmesi için rapor İstanbul’a gönderildi, oradan gelecek raporu bekliyoruz. Ölümünün üzerinden geçen 40 günlük dilim oldukça zordu. Kreş sahibi bizi oldukça zorladı, tahrikler iddialar, iftiralar bir sürü şey yaşadık. Özellikle kız kardeşim ve annem için çok zor bir süreç oldu. İnanın ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz. Ama kesinlikle bu işin peşini bırakmayacağız. Hiç bir suç cezasız kalmaz. ‘Ben suçsuzum’ demekle suçsuz olduğu ispatlanmıyor. Eğer cezaları varsa adalet yerini bulacaktır ve onlar da cezalarını çekecektir" diye konuştu.
Kreş yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.