Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA’da kolon kanseri tedavisi gören 3 çocuk babası 50 yaşındaki İbrahim Arat, malulen emekli edilmemesini protesto için evinin bahçesine mezar yaptırdı.
Merkez Osmangazi İlçesi’nde oturan inşaatlarda çalışan İbrahim Arat, 7 yıl önce kolon kanseri olduğunu öğrendi. Ameliyat olan ve kemoterapi tedavisi gören gören İbrahim Arat, malulen emekli olmak için başvuruda bulundu. 1980 yılından sigorta girişi bulunan ve 1872 gün sigorta primi olan İbrahim Arat'a ayrıca doktorlar tarafından 'tüm vücut fonksiyon kaybı' teşhisiyle yüzde 82 engelli raporu verildi. Yaptığı tüm başvurulara rağmen malulen emeklilik hakkını elde edemeyen İbrahim Arat, oturduğu evin bahçesine mezar yaparak içine girip, yaşadığı durumu protesto etti.
İbrahim Arat, "Kanser nedeniyle elimde rapor var ve malulen emekli olmak için başvurdum. Kanuna göre 1800 gün sigortası olan kişi malulen emekli olabiliyor. Ancak benim daha fazla sigortam olmasına rağmen yaptığım tüm müracaatlara rağmen olumsuz sonuç aldım. Yaptığım araştırmalarda benim durumumda olan hastalara 8 ila 10 yıl ömür biçiyorlar, benim 7 yıl önce hastalandım, 3 yıl ömrüm kaldığını tahmin ediyorum. Ben de evimin bahçesine mezarımı yaptım ve bu mezara bakarak, günlerimi tamamlamaya çalışıyorum. İnsanın ölümünü beklemesi kadar zor bir durum yok" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI