Sücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İbrahim Balcı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.
Nazik ziyaretin kendini çok memnun ettiğini belirten Vali Tuna, Seyitgazi ilçesi Arslanbeyli köyünde bulunan Seyyid Sultan Sücaaddin Veli Türbesi’nin ve avlu içerisinde bulunan Külliye’nin kendileri için çok değerli olduğunu kaydetti. Amaçlarının Eskişehir’deki kültür turizmini geliştirmek olduğunu söyleyen Vali Tuna, bunun için ellerinden ne geliyorsa yapmak istediklerini ifade etti. Kültür Başkentliği süreci içerisinde yapılan çalışmaların önemine dikkat çeken Vali Tuna, bu kapsamda Eskişehir’in geçmişten gelen tarihine sahip çıktıklarını sözlerine ekledi. Eskişehir’in Yunus Emre, Nasrettin Hoca, Seyyid Sultan Sücaaddin Veli, Seyit Battal Gazi, Şeyh Edebali, Hızır Bey, Sinan Paşa, Aziz Mahmud Hüdai gibi gönül dostlarını yetiştirdiği anlatan Vali Tuna, düzenlenecek olan Seyyid Sultan Sücaaddin Veli Anma etkinlikleri kapsamında, valilik olarak üzerilerine düşen bir görev varsa yapmak istediklerini belirtti.
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı kalıcı eserler projesi kapsamında, Sücaaeedin Veli Türbesinin yenilendiğini aktaran Başkan Balcı, yapılan bu hizmetin kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, Vali Tuna’ya teşekkürlerini iletti.
Başkan Balcı, ziyaret esnasında önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan Uluslararası Seyyid Sultan Sücaaddin Veli Anma etkinlikleri hakkında, Vali Tuna’ya bilgi verdi.