Nepal’de yaşanan yıkıcı felaketin ardından bölgeye gelen GEA Arama Kurtarma Ekibi çalışmaları kapsamında enkaz altında kalan bir vatandaş daha canlı çıkarıldı.
Nepal’de Cumartesi günü yaşanan 7,9 büyüklüğündeki depremin ardından 27 Nisan’da bölgeye giden GEA Araştırma Ekibi, Gongabu Balaju Bus Park bölgesinde bulunan binalarda arama çalışmalarına başladı. Ekipler, bölgede bulunan 3 binada gerçekleştirdikleri aramalar sonucunda yerel saatle 13:00 sıralarında canlı bir kazazedeye daha ulaştı. Çin Arama Kurtarma Ekibi CISAR ile koordineli olarak yürütülen çalışmalar ile birlikte 13 saatlik bir çalışma sonunda 21 yaşındaki John Keisi canlı olarak enkazdan çıkarıldı.
Cumartesi günü Nepal’i vuran 7.9 büyüklüğündeki depremin ardından şu ana kadar 4 bin 349 kişinin hayatını kaybettiği, 8 bin 500 kişinin ise yaralandığı açıklanmıştı. Arama kurtarma çalışmalarının yoğunlaştırılması bölgede, elektrik, yiyecek ve içme suyu sıkıntısı yaşandığı belirtilmişti. Bölgede 90 İngiltere ve İrlanda vatandaşının kayıp olduğu öğrenildi.