SPOR Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta oynadığı son iki maçından 6 puan çıkaran Altay, taraftarlarını mutlu etti. Teknik direktör Serdar Sabuncu, Alanyaspor'un ardından Erzin Belediyespor karşısında stratejik bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.
Son olarak 2013-14 sezonunda Alanyaspor'u, ardından Bozüyükspor'u yenerek üst üste 2 galibiyet alan siyah beyazılar, 565 gün sonra '2'de 2' yaptı. Gölbaşıspor'u Furkan'ın golüyle 1-0 yenen Altay, Erzin Belediyespor deplasmanında 1-0 yenik durumdan son 16 dakikada attığı gollerle 4-1'lik skora ulaştı.
Hatay deplasmanı dönüşü taraftarlar takımı Adnan Menderes Havalimanı'nda şampiyon gibi karşıladı. Gece yarısı havaalanına akın eden taraftarlar yaktıkları meşalalerle renkli görüntüler oluştururken futbolcularla hatıra fotoğrafları çektirdi. Tesislere kadar giden Altaylılar, geceyi "Büyük Altay" tezahüratlarıyla noktaladı. Tekirdağspor'la çarşamba günü Menemen'de oynayacağı erteleme maçı öncesi 16 puan ulaşıp 11'inci sıradan 8'inci basamağa yükseldi.
STRATEJİK BİR GALİBİYET
Altay'da Teknik Direktör Serdar Sabuncu, Erzin Belediyespor deplasmanında stratejik bir galibiyete imza attıklarını dile getirdi. Rakibin son 3 iç saha maçını kazandığını ve gol yemeden rakip filelere 10 gol bıraktığını hatırlatan Sabuncu, "Öncelikli hedefimiz rakibi durdurmaktı. İlk yarıda ceza sahası dışından bir gol yedik ve soyunma odasına geride girdik. İkinci yarının son 30 dakikasında baskılı oynamaya başladık ve art arta goller buldu. Sabırlı ve yüksel tempoyla oynayıp istediğimizi aldık" dedi.